OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

185.000.000 εκατομμύρια «μποναμάς» για στρατιωτικούς. «Ξεπάγωσαν» το ΒΟΕΑ

01/01/2013 - 19:47
Share on FacebookShare on Twitter

185.000.000 ευρώ ήταν το “δώρο” της κυβέρνησης προς τους δικαιούχους του ΜΤΣ ,οι οποίοι αναμένουν από το 2009 την καταβολή του βοηθήματος που αφορά στα παιδιά τους, το γνωστό ΒΟΕΑ. Βοήθημα για το οποίο είχαν κρατήσεις σ΄ όλη τη καριέρα τους με την προοπτική ότι τα παιδιά τους με τη συμπλήρωση του 25ου έτους θα έπαιρναν ένα ποσό.

Η καταβολή του ΒΟΕΑ είχε επί της ουσίας παγώσει από το 2009 και πριν από λίγο ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος με μήνυμά του στο twitter ανακοίνωσε το “ξεπάγωμα”.

Πως θα γίνει η καταβολή; Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Στρατιωτικών αναφέρει:

Υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Δεκ 2012 το μνημόνιο συνεργασίας για τις ληξιπρόθεσμες  οφειλές μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου  Εθνικής  Άμυνας  (ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ)  που περιλαμβάνει και
την πίστωση για τα ΒΟΕΑ των δικαιούχων του ΜΤΣ, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση  απ’ το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  κ. Χρήστου Σταϊκούρα περί αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.  Η πίστωση αφορά τις αιτήσεις των  ΒΟΕΑ που έχουν υποβληθεί από Ιαν. 2009 μέχρι Σεπτ. 2012. Η εκταμίευση της πίστωσης σύμφωνα με το μνημόνιο θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλονται  περίπου 3.000 ΒΟΕΑ μηνιαίως. Απαραίτητες προϋποθέσεις λήψης του ΒΟΕΑ από τους ενδιαφερόμενους είναι η ύπαρξη ενεργού τραπεζικού λογαριασμού και η υποβολή φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΜΤΣ, ώστε να μην παρουσιασθούν καθυστερήσεις στη ροή του προγράμματος.
            Η Ομοσπονδία, όπως είχε ήδη ενημερώσει σχετικά από 29 Νοεμβρίου 2012 για την πίστωση υπέρ ΜΤΣ (ειδικά για τα ΒΟΕΑ) ύψους 184.429.036 εκ. ευρώ, ήταν  ενήμερη από την αρχή της  προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του  ΜΤΣ. Γνωρίζοντας επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίσθηκαν κατά την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά κυρίως τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την  Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  κ.κ.  Πάνο  Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Καράμπελα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Α/ΓΕΣ Αντγο Κων/νο Γκίνη, ώστε σε αγαστή συνεργασία με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα, να περιληφθεί άμεσα  στους εξυπηρετούμενους φορείς  το ΜΤΣ, η ΠΟΣ οφείλει να αναγνωρίσει σε αυτούς και τα στελέχη των δύο Υπουργείων που ενεπλάκησαν, την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια.
            Μετά την παραπάνω εξέλιξη για τα ΒΟΕΑ, τη 15ετή ρύθμιση του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών, τη σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων του ΜΤΣ προς ΕΛΟΑΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ, κλπ,  διαφαίνονται σημεία σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, η οποία βεβαίως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι περνά μέσα από τις δύο μειώσεις του μερίσματος των δικαιούχων κατά 25% κάθε φορά, ήτοι συνολικά 43,75% εντός δύο ετών, μείωση που κατατάσσει το ΜΤΣ στην κορυφή των ταμείων ασφάλισης που έχουν υποστεί ανάλογες  περικοπές. Τα νέα δεδομένα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ώστε να επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων που εκκρεμούν, για να μπορέσει το ΜΤΣ να ανακάμψει,  να εξυγιανθεί, αλλά κυρίως να εκσυγχρονισθεί.
            Παράλληλα όμως προσδοκούμε από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έχει γίνει πλέον κοινωνός των κατάφορων αδικιών που έχουν συντελεστεί, ειδικά σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία με τις διαφαινόμενες τριπλές μειώσεις με ένα και μόνο νόμο (Ν. 4093/2012), να προβεί  στην άρση της επιχειρούμενης «μισθολογικής κακοποίησης» των στελεχών, τηρώντας  τις  προεκλογικές δεσμεύσεις της 7ης Ιουνίου 2012.
                                              
 

Tags: ΒΟΕΑΕΠΙΔΟΜΑΜΤΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΙΘ: Ενημερώθηκε για την κατασκευή των Στρατιωτικών Οικημάτων [pics]

21/01/2026 - 16:42
Κατζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία από την Αθήνα: «Όποιος ονειρεύεται αυτοκρατορίες, θα βρει μπροστά του Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο»

20/01/2026 - 15:21
Δένδιας - Κατζ
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Κατζ συζήτησαν για τις «στρατηγικές αμυντικές σχέσεις» Ελλάδας – Ισραήλ

20/01/2026 - 14:33

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Η CENTCOM αναλαμβάνει την μεταφορά των τζιχαντιστών από τη φυλακή που κατέλαβε η Δαμασκός από τους Κούρδους

Γροιλανδία: Η Δανία έστειλε την πιο επίλεκτη μονάδα του στρατού της – Και γαλλική φρεγάτα στα ανοιχτά του νησιού

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα ενσωματώσουν τα ενεργειακά τους συστήματα στην «Διαδρομή του Τραμπ» στο νότιο Καύκασο

Συρία: 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε εργαστήριο πυρομαχικών – Οι SDF διαψεύδουν την εμπλοκή τους

Meteor: Η Γερμανία παρήγγειλε περισσότερους πυραύλους αέρος – αέρος για τα μαχητικά της

Τουρκικό ATR-72 έκανε 1 παράβαση και 2 παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΙΘ: Ενημερώθηκε για την κατασκευή των Στρατιωτικών Οικημάτων [pics]

Τραμπ στο Νταβός: «Δεν θα χρησιμοποιήσω βία για να αποκτήσω την Γροιλανδία, ζητώ άμεσα διαπραγματεύσεις»

Top News

Το 112 «αναστάτωσε» τη Βουλή: «Τι γίνεται ρε παιδιά;» - «Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε»

Σχολεία ανοιχτά την Πέμπτη στην Αττική αποφάσισε η Περιφέρεια

Χρυσά Βατόμουρα 2026: Οι υποψηφιότητες για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς - Πρωταγωνιστούν «Χιονάτη» και «War of the Worlds»

Ο Τραμπ κορόιδεψε τον Μακρόν για τα «όμορφα γυαλιά ηλίου»: «Τι στο διάολο συνέβη;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert