OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η «αμνησία» της πολιτικής εξουσίας για τα Ίμια. Ένας ταξίαρχος γράφει αλήθειες

31/01/2013 - 00:29
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΖΑΜΠΑΖΗ,
ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ Ε.Α.

tzampan@gmail.com

Η ιστορική μνήμη ανήκει και άρα είναι το διαχρονικό προνόμιο όλων μας, όμως η διατήρηση και η μεταλαμπάδευσή της είναι η ιερή υποχρέωση και το διαχρονικό προνόμιο των ολίγων.

Στα πλαίσια αυτά ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν την πρόσφατη Ιστορία του Έθνους, όπως αυτό της κρίσης των Ιμίων τη Ν.30/31 Ιαν. 1996, δεν είναι δυνατόν να περνούν απαρατήρητα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου τη Ρόδο.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι η συγκεκριμένη κρίση προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον-είναι γνωστή η παρέμβαση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για την εκτόνωσή της-απείλησε με αποσταθεροποίηση την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, επέφερε την απαρχή της δημιουργίας γκρίζων ζωνών και την αμφισβήτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, σε μεγάλο μέρος νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου Πελάγους και έδωσε στην Τουρκία την ευκαιρία, να ξεδιπλώσει ένα καθόλα από καιρό οργανωμένο σχέδιο διεκδίκησης μεγάλων τμημάτων της ΑΟΖ περί την Ν. Μεγίστη, στη συνέχεια ανάλογων διεκδικήσεων του παρελθόντος, που αφορούν στην υφαλοκρηπίδα μας.

Γιατί όμως το παραπάνω ιστορικό γεγονός περνά απαρατήρητο στη Ρόδο ή τείνει να μονοπωληθεί και γιατί οι ολίγοι, οι οποίοι μας εκπροσωπούν και υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την εξουσία, την οποία προσωρινά τους εκχωρήσαμε για να την ασκούν με σύνεση, αποφασιστικότητα και με την προσοχή στραμμένη στο μέλλον, αδιαφορούν;

Κατ’ αρχήν η κυρία βουλευτίνα και οι κύριοι βουλευτές «έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά», με σκοπό να επιλύσουν τα προβλήματά μας, δεν έχουν χρόνο και σκέψη για ιστορικές μνήμες , το θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των κομμάτων τους και στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν «αγοράζει ψήφους» για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κύριος Περιφερειάρχης προφανώς και είναι αγκιστρωμένος στην μη ύπαρξη ανάλογης εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης , οπότε «εύκολα» παρακάμπτει το σκόπελο.

Ο κύριος Δήμαρχος και η Αντιπολίτευση ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ονοματοθεσία ενός δρόμου, έστω ενός παράδρομου στη μνήμη των τριών ΗΡΩΩΝ που θυσίασαν τις ζωές τους την ώρα του καθήκοντος, θεωρείται πάρεργο και δεν τους απασχολεί.

Ο Στρατηγός Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ έχει ξαναδώσει εξετάσεις σε θέματα ιστορικής μνήμης και δυστυχώς…..απέτυχε.

Το Τοπικό Παράρτημα της ΕΑΑΣ, Δωδεκανήσου όπως βαυκαλίζεται, με το Προεδρείο του και σύμφωνα με την πάγια τακτική του, ομφαλοσκοπεί.

Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Διευθύνσεις Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, ελπίζω να φροντίζουν για την σχετική ενημέρωση των μαθητών και να μην αρκούνται στο συνωστισμό της Σμύρνης της κυρίας Ρεπούση, της συγκυβέρνησης.

Τέλος, ο κύριος Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου-ίσως και οι κύριοι του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειάρχης και Λιμενάρχης-συνάδελφοι των οποίων με την στενότερη έννοια ήταν οι τρεις πεσόντες ΗΡΩΕΣ, φαίνεται να μην αγγίζονται από το γεγονός, όπως βέβαια και οι προκάτοχοί τους και το φαινόμενο αυτό προκαλεί τουλάχιστον θλίψη.

Η ιστορική μνήμη και η διατήρησή της δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση στο βωμό άλλης μιας διαμάχης και στα πλαίσια της αναγνώρισης πιστοποιητικών πατριωτισμού δεν μονοπωλούνται, όμως ο πατριωτισμός, ίδιον του Έλληνα, έχει ανάγκη «επίδειξης» από την πλευρά της εξουσίας, ως κοινό σημείο επαφής της με το σύνολο και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ζητούμενο.

Ας είναι η 17η επέτειος από την κρίση των Ιμίων, η τελευταία που περνά με την θλιβερή απουσία επίσημα οργανωμένης εκδήλωσης παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής εξουσίας, ιδιαίτερα της στρατιωτικής.

Τρία αναμμένα κεριά από τον καθένα-ία μας, σε οποιαδήποτε εκκλησία, θα είναι πιστεύω το καλύτερο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των τριών πεσόντων ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ, στο ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.
 

Tags: ΙΜΙΑΕΠΕΤΕΙΟΣΡΟΔΟΣ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert