OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Έρανοι για κηδείες απόστρατων! Επιστολή-σοκ από υποστράτηγο!

01/02/2013 - 18:01
Share on FacebookShare on Twitter
Η επιστολή του υποστράτηγου  ε.α. Αθανασίου Γκουζή

,προς τους συναδέλφους του είναι συγκλονιστική και αποκαλύπτει τι επικρατεί πλέον και στις τάξεις των απόστρατων. Έρανοι για να «βγάλουν» το μήνυμα απόστρατοι και σε δύο περιπτώσεις έρανοι για να κηδευτούν δύο απόστρατοι αξιωματικοί!

Ο υποστράτηγος όμως καταθέτει και μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για το πως πρέπει να αντιδράσουν οι απόστρατοι.

Όλη η επιστολή:

Αγαπητοί Συνάδελφοι κ.κ. Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε-Δ.Σύμβουλε και Μέλη (με e.mail) του ΔΣ/ΕΑΑΣ,



Σήμερα, 31-1-2013,  πέφτουν οι «μάσκες», τα «δήθεν», τα «θα εξετάσουμε», «θα..θα..θα..».
Πλέον, δεν υπάρχουν τα «δικαιολογίες¨», «κέρδος χρόνου», «αυτοί είναι δικοί μας», «οι δεδομένοι» και ήλθε ο καιρός να εξαφανιστούν οι «ευγενείς και συνετές συμπεριφορές». Και πλέον δεν μας κοιμίζει η  παρουσία 2 ε.α Αξκών ως ΥΦΕΘΑ! Άλλωστε,  «αρχή άνδρα δείκνυσι» !!

Τα «lexotanil» δεν θα επαρκέσουν και πολλοί θα αμαρτήσουν «βρίζοντας» μπροστά στα ΑΤΜ! 


Αν και είχαμε προειδοποιήσει με email τους συναδέλφους του Παρ/τός μας ότι επέρχονται δραματικές μειώσεις! Πολλοί αγνοήσαν την ιδιότητα (Αξκός Οικον.) του υπογράφοντα ΚΑΙ βαυκαλίζονταν με διάφορα άλλα , κατά την άποψή μας, υποβολιμαία, λες και δεν θα θα επέρχονταν η ώρα της αλήθειας. 

Και ιδού αυτή : ο υπογράφων με 44 έτη συντάξιμης υπηρεσίας και Σύνταξη Δκτού Στρατιάς, έλαβα σύνταξη 1.215!!!

Θα μάθατε ή θα μάθετε και για σας, αλλά και για όλους.


Ακούω εδώ και καιρό τις «εξομολογήσεις» – φαίνεται ότι, ίσως λόγω ηλικίας ή υπομονετικότητας, εμπνέω εμπιστοσύνη – πολλών συναδέλφων, που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, ιδιαίτερα οι κάτω των 55 ετών και, σκέπτομαι, τί θα γίνει από αύριο!

Υπάρχουν ε.α. συνάδελφοι, που λόγω υποχρεώσεών τους -όχι σπατάλης- μας ζητήσαν να τους βούμε ή μόνοι τους βρήκαν χειρωνακτικές εργασίες (π.χ.μάζεμα ελαιών, σοβατίσματα) για να επιβιώσουν!

Σε τέσσερις περιπτώσεις, ενεργήσαμε έρανο μεταξύ μας  για να συνδράμουμε ε.α αξκούς να «βγάλουν» τον μήνα! 

Και το τραγικότερο, σε δύο περιπτώσεις, πάλι με έρανο μεταξύ μας, καλύψαμε τα στοιχειώδη έξοδα κηδείας !! Μάλιστα, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μια και μιλάμε για Αξκούς!

Και ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η κυνική φράση, κατά την ημερίδα της 7ης Νοε 2012 στο Πολεμικό Μουσείο, όταν ζητήσαμε την έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος θανάτου: «αγαπητέ μου, το βοήθημα αυτό δεν είναι έξοδα κηδείας»!! 



Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
Διεκδικήσατε την ψήφο μας και εκλεγήκατε για να εκπροσωπείτε όλους τους  ε.α. Αξκούς, κατά το πνεύμα του ειδικού ιδρυτικού Νόμου (ΝΔ 1171/72, ΦΕΚ Α΄ 82) της ΕΑΑΣ, σκοπός της οποίας, κατά το άρθρ. 2, είναι, μεταξύ άλλων :

<<. 2γ. Η επιμέλεια των συμφερόντων και η παρακολούθησις και διεκπεραίωσηις των γενικών ζητημάτων των μελών αυτών. … και 

2ε. Η μέριμνα δια την διατήρησιν και βελτίωσιν της κοινωνικής αυτών θέσεως >>. Δεν θα σας ερωτήσω αυτό που είναι στα χείλη όλων των μελών μας (δηλ. τί κάνατε εσείς); Αλλά θα σας προτείνω τα εξής :


1.  Συγκαλέστε αμέσως έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίστε την άμεση κινητοποίηση όλων των μελών και όλων των Παραρτημάτων όλης της Χώρας, έστω με την αίρεση της συναντήσεως με τον Πρωθυπουργό, που δεν πιστεύω να αποδώσει κάτι απτό και ουσιαστικό!

Χαράξτε γραμμή, οπλίστε μας με επιχειρήματα, περιχαρακώστε το μεγάλο μας όπλο, την μη πολιτικοποίησή μας.

Χωρίς ενιαία γραμμή, κινδυνεύουμε να «μαλώνουμε»στο τέλος μεταξύ μας (δές τε μερικές ανακοινώσεις κάποιων συναδέλφων, που δυστυχώς, προβάλλουν τις κομματικές τους επιλογές).

Ας εξετασθεί, αν πρέπει να επιδίδουμε ψηφίσματα ή αιτήματα κλπ στους τοπικούς βουλευτές, όταν τα θέματα θα εξετασθούν από τους ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ.


2.  Συγκαλέστε μέσα σε 5 μέρες, όλες τις κινήσεις, σωματεία, συνδέσμους κλπ (ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΛΑΣ κλπ), συμφωνείστε στις βασικές γραμμές,ορίστε 1 ή 2 εκπροσώπους τύπου και βγείτε στα ΜΜΕ, καλέστε δημοσιογράφους και ενημερώστε, αλλά με βάση στοιχεία και όχι τα γενικόλογα περί Θερμοπυλών, κλπ.

Η κοινωνία βλέπει ότι δεν είναι όλοι οι Αξκοί στην πρώτη γραμμή ή κομμάντος, αλλά η κοινωνία δεν ξέρει -και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως- τί σημαίνει στρατιωτικό πειθαρχικό δίκαιο, τί σημαίνει μη πληρωμή υπερωρίας, τί σημαίνει επιφυλακή, τι σημαίνει «διαταγή, έλα αμέσως μέσα», δεν θυμάται ότι στον σεισμό π.χ. της Θεσσαλονίκης το 1978, όλοι  «τρέχαν» προς την έξοδο από την Πόλη και οι μόνοι που πηγαίναν αντίθετα ήταν ο Κ. Πυλαρινός (Νομάρχης τότε) και οι Αξκοί (και ας είχαν οικογένειες) !!
 

3.  Καταγράψτε σε συνεργασία με την ΑΚΙΣ και την ΠΟΣ (μέλη των οποίων είμαστε πολλοί Αξκοί), αλλά και την ΔΟΙ/ΓΕΣ (εδώ μπορεί να βοηθήσει και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών Οικονομικού, Πρόεδρος ο Υπτγος ε.α. Κονταράκης Αλ., τηλ.6945546213), το συντομότερο, όλα τα επείγοντα οικονομικά ζητήματα (αφού τελικά όλα είναι οικονομικά), ενημερωθείτε όλοι σας, αλλά αποστείλτε και στα Παραρτήματα τις θέσεις σας, ώστε όλοι να κινούμαστε στην ίδια γραμμή. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμπειρία κινητοποιήσεων, γι΄αυτό χρειάζεται να υπάρχει ενιαία γραμμή. Ο κίνδυνος να «ξεφύγουν» κάποιοι είναι προφανής (θυμίζω την κινητοποίηση της 30/9/2011, όπου με τό «μπάσιμο» μερικών στην Πύλη Του ΓΕΣ, αντί να προβληθούν τα αιτήματα, ασχολήθηκε όλη η Ελλάδα με την παραβίαση (το μόνο κέρδος ή «αποκάλυψη» του αλήστου μνήμης Μπεγλίτη).
 

4.  Καλές οι προσφυγές στα Δικαστήρια και μέσα στο Δημοκρατικό πνεύμα, που μας διέπει όλους, αλλά είναι χρονοβόρες. Εδώ για πολλούς υπάρχουν φλέγοντα θέματα επιβιώσεως. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να αρθούν τα όποια «νομικίστικα» εμπόδια υπάρχουν και :
      α.  Το ΕΚΟΕΜΣ να καταβάλλει μέχρι 15 Φεβ. το 50% του βοηθήματος (και όχι κουτσουρεμένου), που είναι να καταβάλει την 5 Απρ. 2013 (τότε να δώσει  το υπόλοιπο). Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για όλους εμάς, που κινδυνεύουμε ή βρισκόμαστε στα όρια να μπούμε και φυλακή! ΄Αλλωστε, το τρίμηνο, που δεν προκαταβλήθηκε, ήταν για «εναρμόνιση» προς το ΜΤΣ!!
      β.  Το ΜΤΣ, να μεθοδεύσει από τώρα την καταβολή του μερίσματος (και πάλι χωρίς περαιτέρω μειώσεις) όχι την 5 Απρ 2013, αλλά την 10η Μαρτίου, ώστε και αυτόν τον μήνα που θα συνεχίζονται οι διπλές μειώσεις με τα αναδρομικά τους να υπάρξει άλλη μία ανάσα για όλους εμάς που υποφέρουμε.
      γ.  Το βοήθημα θανάτου από το ΜΤΣ, σε περιπτώσεις όπως αυτές που προαναφέραμε, να καταβάλλεται το πολύ εντός διμήνου (επιτέλους για κάποια πράγματα πρέπει να υπερκεραστούν τα κωλύματα).
      δ.   Η επικείμενη καταβολή του ΒΟΕΑΑ να μην αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας.
 

5.  Οι διεκδικήσεις και οι διαμαρτυρίες μας να μην περιορισθούν μόνον στα οικονομικά ζητήματα, αλλά να καλύψουν και τα άλλα σοβαρά εθνικά ζητήματα για το οποία αγωνιούμε.
 

6.  Συντονιστείτε με τις άλλες 2 ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ , για τη συνεργασία και τον συντονισμό με τα Σωματεία και Συλλόγους των ΣΑ (ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβ-Λιμεν) και ενημερώστε και τα Παραρτήματα, ποιά είναι (αν υπάρχουν) τα όρια της συνεργασίας (Π.χ. ενόψει νέου μισθολογίου : δεχόμαστε ως βάση τον ΒΜ Δνέα  ή ενόψει ενοποίησης  ΜΤ, πού συμφωνούμε  κλπ). Προσοχή : ελλοχεύει ο κίνδυνος να κινούνται ορισμένοι δικοί μας «δίκην» Συλλόγων !!! 
 

7.  Αν κάποιος από το ΔΣ/ΕΑΑΣ αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δράσεων που απαιτεί η εφαρμογή του άρθρου 2, που προαναφέραμε ή διαφωνεί ριζικά, καλύτερα να παραιτηθεί. Αυτό δεν είναι ντροπή, αλλά σωστή στάση. Αυτό βεβαίως, ισχύει και για τον υπογράφοντα, αν του ζητηθεί με απόφαση του ΔΣ ότι κινείται εκτός γραμμής ΕΑΑΣ και «ενσπείρει ζιζάνια»!



Ο Πρόεδρος του ΤΣ Παρ/τος ΕΑΑΣ Ν.Μαγνησίας,
 Αθανάσιος Κ. Γκουζής, Υποστράτηγος (Ο) ε.α. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 

«Εγκεφαλικά» στα ΑΤΜ για εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς

Χ.Χρηστίδης: «Μην μας υποτιμάτε .Σοβαρευθείτε»

7 στους 10 στρατιωτικούς δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ

10/11/2025 - 12:23
επίδομα θέρμανσης
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίδομα θέρμανσης: Mέχρι τις 5 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων – Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, οι πληρωμές

04/11/2025 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert