OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ένοπλες Δυνάμεις σε τροχιά «εκτροχιασμού»!

14/02/2013 - 09:45
Share on FacebookShare on Twitter
“Θεσμικές” κινητοποιήσεις, νέες περικοπές, μαζικές παραιτήσεις κι ένα κλίμα γενικότερης απαξίωσης απειλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση έντασης και αναμονής αλλαγών στην ηγεσία τους. Το μίγμα είναι εκρηκτικό,αλλά το χειρότερο είναι ότι κανείς απ΄ αυτούς που πρέπει δεν δείχνουν να έχουν οποιαδήποτε ανησυχία.

Η συνάντηση των “θεσμικών” Ενώσεων με τον πρωθυπουργό αποτέλεσε απλά άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υψώσει τείχος προστασίας -έστω και τώρα- γύρω από τον “ευαίσθητο” όπως συνηθίζουν να λένε χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα “θέλω” της τρόϊκας δεν βρίσκουν καμία αντίσταση και η κατάσταση στο χώρο του στρατεύματος θα επιδεινωθεί.

Οι κινητοποιήσεις των αποστράτων δεδομένες. Οι παραιτήσεις των εν ενεργεία σίγουρες θα αποψιλώσουν κι άλλο τις Ένοπλες Δυνάμεις από στελέχη έμπειρα,μορφωμένα και άξια.

Σ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει απαντήσει είτε με “ευχολόγια” είτε με “επίδειξη πυγμής”. Το πρώτο δεν το πιστεύει κανείς κι απ΄ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής η “σκληρή γραμμή” δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα. Και πως θα μπορούσε να είχε όταν ένα μεγάλο μέρος του στρατεύματος πάει κάθε πρωί στην υπηρεσία του, έτοιμο να υποβάλει παραίτηση κι όσοι δεν έχουν αυτή την επιλογή ,δίνουν μια άνιση μάχη επιβίωσης.

Την ίδια στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να είναι προσηλωμένες στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση της εξωτερικής απειλής, κάποιοι κάνουν ότι είναι δυνατόν να τις αποπροσανατολίσουν.

Το κλίμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει σοβαρά να απασχολήσει την κυβέρνηση. Επί τρία χρόνια το καζάνι βράζει ,χωρίς καμία από τις κυβερνήσεις που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης να επιδιώξει να “χαμηλώσει τη φωτιά”. Η αδυναμία πολιτικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε συνδυασμό με τον “αντιμιλιταρισμό” που έχει διαποτίσει πολλούς απ΄ αυτούς, συντηρεί ένα κλίμα εφησυχασμού ,ότι ο χώρος των ΕΔ “πάει στον αυτόματο” . Δεν είναι έτσι. Οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στο στράτευμα το απειλούν με «εκτροχιασμό» από τις «ράγες» της εύρυθμης  και αποτελεσματικής λειτουργίας.

Όσο γρηγορότερα το καταννοήσουν οι κυβερνώντες τόσο το καλύτερο. Όχι τόσο για τους ίδιους, αλλά για την χώρα. 

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜΕΙΩΣΕΙΣΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Related Posts

Ηνίοχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ηνίοχος 2026: Ξεκίνησε η περίφημη αεροπορική άσκηση – Τα σενάρια αποστολών και οι συμμετοχές

10/03/2026 - 10:34
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

09/03/2026 - 22:12
«ΚΙΜΩΝ»
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»: Συμμετοχή σε άσκηση έρευνας – διάσωσης στην Κύπρο [vid]

08/03/2026 - 16:20

Διαβάστε Επίσης

CNN: «Το Ιράν έχει τοποθετήσει νάρκες στα Στενά του Ορμούζ» – «Να τις βγάλουν αμέσως», προειδοποιεί ο Τραμπ

Axios: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

ΗΠΑ: 140 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο με το Ιράν

Η Μέση Ανατολή «φλέγεται» για ενδέκατη μέρα: Εκρήξεις σε Τεχεράνη, Κατάρ και Μπαχρέιν

Με πυραύλους Storm Shadow η Ουκρανία έπληξε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων για πυραύλους Iskander [vid]

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια, σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό – Νεκροί 4 Ιρανοί διπλωμάτες

Ουκρανία: Ειδικοί στην αναχαίτιση ιρανικών drones αναχώρησαν για τη Μέση Ανατολή

Φρουροί της Επανάστασης: «Με πυραύλους Fateh, Emad και Kheibar χτυπήσαμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ» [vid]

Top News

Από τις σκάλες ξέφυγαν από τους φρουρούς 5 παίκτριες της εθνικής ποδοσφαίρου του Ιράν, η στιγμή της δραματικής απόδρασης

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί - Συγκάλυψη βλέπουν οι πολίτες στα Τέμπη

H Κέλλυ Βρανάκη στο νοσοκομείο: «Οι δύσκολες μέρες μας κάνουν πιο δυνατούς» - Η φωτογραφία και το μήνυμα που έστειλε

Η στιγμή που η Μαρία Καβογιάννη έμαθε για τον θάνατο της Καίτης Κωνσταντίνου: «Μίλαγε στο τηλέφωνο κι έλεγε αλήθεια τώρα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert