OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

B-21: Αποκαλύψεις για «το πιο προηγμένο stealth αεροσκάφος που φτιάχτηκε ποτέ» [pics]

05/12/2022 - 13:15
B-21
Share on FacebookShare on Twitter

Τα αποκαλυπτήρια του νέου stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους νέας γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τύπου B-21 Raider, συγκέντρωσαν τα βλέμματα διεθνώς, με πλήθος δημοσιογράφων και ειδικών αναλυτών να δίνουν το παρών στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της κατασκευάστριας εταιρείας Northrop Grumman και της USAF.

Στην ιστορική αυτή παρουσίαση του B-21 Raider μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Northrop Grumman αλλά και ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς επίσης και άλλοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μοιράστηκαν κάποια στοιχεία για το προηγμένο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα για το σύνολο των δυνατοτήτων του.

Τα χαρακτηριστικά του

Αρχικά, σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση και κατασκευή του αεροσκάφους, είναι εμφανής η επιρροή από το βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-2, όμως υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές, όπως το χρώμα, καθώς το B-21 έχει ανοιχτό γκρι χρώμα, διότι είναι πολύ πιθανό ότι θα επιχειρεί κατά την διάρκεια της ημέρας, αφενός λόγω των ιδιαίτερων stealth ιδιοτήτων του και αφετέρου λόγω των αρκετά εξειδικευμένων αποστολών που θα αναλαμβάνει προς εκτέλεση.

Στο σημείο αυτό, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό «δεν θα είναι αναγκαίο στο θέατρο επιχειρήσεων» ενώ επίσης «δεν θα χρειάζεται ειδική υλικοτεχνική υποστήριξη», κάνοντας μνεία στην εκτεταμένη επιχειρησιακή εμβέλεια του αεροσκάφους και στην απόδοση καυσίμων.

Ακόμα, ο Λόιντ Όστιν επισήμανε τον υψηλό βαθμό προσαρμοστικότητας και διαλειτουργικότητας του B-21 με τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ το χαρακτήρισε ως «ένα πολυλειτουργικό αεροσκάφος με προηγμένες δυνατότητες στην συλλογή πληροφοριών, στην επιτήρηση και αναγνώριση στόχων (ISR), που θα είναι εξοπλισμένο με οπλικά συστήματα τα οποία δεν έχουν καν εφευρεθεί».

Οι δοκιμές και η πρωτότυπη κατασκευή

Σύμφωνα με το «The Drive», αξιωματούχοι της USAF που μίλησαν στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του B-21, είπαν ότι «είναι το πιο προηγμένο αεροσκάφος stealth που κατασκευάστηκε ποτέ» βασισμένο στην εμπειρία και τα διδάγματα που απέκτησε η USAF από την λειτουργία και επιχειρησιακή ανάπτυξη δεκαετιών του B-2. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία, εντούτοις αναμένεται η «παρθενική πτήση» του B-21 να γίνει εντός του 2023. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Πρόκειται για τον Αντισμήναρχο Κλίφτον Μπελ και τον πιλότο της κατασκευάστριας εταιρείας Northrop Grumman, τον Κρις Μος, οι οποίοι εργάζονται ήδη όχι μόνο με προσομοιωτές εδάφους, αλλά και με ένα ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο τζετ μεγάλης εμβέλειας τύπου Gulfstream V, που χρησιμεύει ως μέσο δοκιμής, ώστε οι πιλότοι να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, γρήγορα και με ασφάλεια με τις συνθήκες πτήσης τέτοιων αεροσκαφών.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το B-21 Raider είναι το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε ψηφιακά από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι η Northrop Grumman κατάφερε να μειώσει τους κινδύνους κατά την διάρκεια κατασκευής, αφού αντιμετώπιζε τα όποια λάθη σε ένα ψηφιακό – εικονικό περιβάλλον αντί σε δοκιμαστικές πτήσεις.

Φωτογραφίες Reuters

Tags: B-21B-21 RAIDERNORTHROP GRUMMANSTEALTHUSAFΗΠΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΠΑΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ

Related Posts

NH-90
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

03/02/2026 - 05:09
Aarok
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

02/02/2026 - 21:10
Gripen - Meteor
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

02/02/2026 - 18:43

Διαβάστε Επίσης

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert