OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΓΔΑΕΕ: Συνάντηση με εκπρόσωπο της γερμανικής ThyssenKrupp Marine Systems

05/04/2021 - 16:36
ΜΕΚΟ - Χαρδαλιάς
Share on FacebookShare on Twitter

Και ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αξιολόγηση των προσφορών που έχουν κατατεθεί για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με στελέχη των ενδιαφερόμενων εταιρειών συνεχίζονται, όπως έγινε σήμερα με την γερμανική πλευρά και την ΓΔΑΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, είχε συνάντηση σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου, με τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχο ε.α Θεόδωρο Λάγιο, έπειτα από αίτημα του πρώτου.

Κι ενώ το δελτίο Τύπου κάνει λόγο για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, η χρονική συγκυρία της συνάντησης τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  εντελώς «συμπτωματική», υπό το φόντο των πρόσφατων εξελίξεων και επαφών των ενδιαφερόμενων πλευρών με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνάντηση που είχε προ ημερών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Βρετανίδα πρέσβη κ. Κέιτ Σμιθ, η οποία του παρέδωσε την βρετανική προσφορά – υπόμνημα για την πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών μαζί με ενδιάμεση λύση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί, ως γνωστόν, προσφέρουν τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου A200 ΜΕΚΟ, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ και δύο νέα υποβρύχια Type 214 στην τιμή των 5 δις.

Όπως έχει γράψει το ΟnAlert, η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον νέο τύπο φρεγατών συνδυάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων με την προσφορά της ενδιάμεσης λύσης, τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα καθώς και τα γεωπολιτικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την επιλογή.

 

Tags: ΓΔΑΕΕΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΠΕΘΑΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Kiowa Warrior
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

06/12/2025 - 08:32
Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05

Διαβάστε Επίσης

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Top News

Τρόλεϊ: Ξεκινά την Κυριακή στον Πειραιά το ξήλωμα του δικτύου - «Οικονομικότερη λύση τα ηλεκτρικά λεωφορεία»

Η Μαρία Αναστασοπούλου αποκαλύπτει για την κατάψυξη ωαρίων: «Έκανα την ένεση μόνη μου»

Το νέο look της Σίντνεϊ Σουίνι που άναψε φωτιές: Υιοθετεί το «πρόσωπο MAGA» ή απολαμβάνει το παιχνίδι της δημοσιότητας

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert