OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ιαπωνία: Θα κατασκευάσει αντιτορπιλικά 20.000 τόνων με στόχο την αντιβαλλιστική άμυνα

07/09/2022 - 20:58
Ιαπωνία
Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Άμυνας στην Ιαπωνία επιδιώκει την κατασκευή δύο πλοίων άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στην χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν προσδιόρισε τις δαπάνες που θα γίνουν για τα δύο πλοία, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis BMD, ως μέρος του προϋπολογισμού του 2023. Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την σύσφιξη των σχέσεων και την στενή συνεργασία της Ρωσίας και της Κίνας, αλλά και τις συνεχείς δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα.

Αρχικά η Ιαπωνία είχε ξεκινήσει την κατασκευή χερσαίων συστημάτων Aegis Ashore, αλλά σταμάτησε το 2020, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για τους κινδύνους πτώσης συντριμμιών πυραύλων στο έδαφος και πιθανές καθυστερήσεις στην αναχαίτιση πυραύλων. Έτσι, η ασιατική χώρα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή πλοίων, τα οποία θα αναλάβουν την αντιπυραυλική άμυνα.

Τα δύο αντιτορπιλικά Aegis αναμένεται να έχουν εκτόπισμα περίπου 20.000 τόνων, καθιστώντας τα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα πλοία που θα λειτουργούν οι Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις (JMSDF). Συγκριτικά, τα ελικοπτεροφόρα αντιτορπιλικά κλάσης Izumo έχουν εκτόπισμα 19.800 τόνους.

Τα νέα πλοία θα ενισχύσουν την αντιβαλλιστική άμυνα στη θάλασσα

Τα πλοία θα έχουν πλήρωμα 110 ατόμων με τις εγκαταστάσεις προσωπικού να βελτιώνονται ώστε να επιτρέπουν μεγάλες χρονικά αποστολές. Το Υπουργείο Άμυνας πιθανότατα πιέζει ώστε το πρώτο πλοίο να τεθεί σε λειτουργία το 2027 και το δεύτερο το 2028, σύμφωνα με το USNI News.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Yasukazu Hamada, επισήμανε ότι δύο νέα πλοία θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα δύναμη και θα ανακουφίσουν το βάρος της αποστολής αναχαίτισης πυραύλων από τα σημερινά οκτώ αντιτορπιλικά Aegis της Ιαπωνίας, τα οποία στη συνέχεια θα είναι ελεύθερα να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικά κατά των θαλάσσιων εισβολών στα νοτιοδυτικά της χώρας. Τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά Aegis αποτελούνται από δύο αντιτορπιλικά κατηγορίας Maya, δύο αντιτορπιλικά κλάσης Atago και τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Kongo.

Ο Ιάπωνας ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι με τη Βόρεια Κορέα να βελτιώνει τις επιχειρησιακές της ικανότητες βαλλιστικών πυραύλων, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να πραγματοποιεί πολλαπλές ταυτόχρονες εκτοξεύσεις, υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο πλοίο με υψηλότερες δυνατότητες αναχαίτισης σε αντίθεση με τα υπάρχοντα πλοία.

Πρόσθεσε ότι τα δύο αντιτορπιλικά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να επιτρέπουν επιχειρήσεις που θα εκτελούνται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στα χαρακτηριστικά των νέων αντιτορπιλικών θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα αναχαίτισης υπερηχητικών όπλων.

Πηγή: USNI News / Φωτογραφία Wikimedia Commons

Tags: AEGIS BMDΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑΙΑΠΩΝΙΑΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Related Posts

Chinook
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

21/03/2026 - 09:15
Ουκρανία - drone
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σόκαρε τους Ουκρανούς η αεράμυνα στον Κόλπο: «Χρησιμοποιούν ακόμη και 8 πανάκριβους πυραύλους Patriot για ένα φτηνό drone»

20/03/2026 - 14:39
Τραμπ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

20/03/2026 - 08:19

Διαβάστε Επίσης

Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο εναντίον του Ιράν μετά τις επιθέσεις στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία

Καρέ καρέ η στιγμή που αντιαεροπορικός πύραυλος του Ιράν περνάει «ξυστά» από F-15 [vid]

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από την κατάρρευση δύο κτιρίων – Αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους [vids]

Κατάρ: Συντριβή ελικοπτέρου από «τεχνική δυσλειτουργία» – Έξι νεκροί εκ των οποίων 3 Τούρκοι και ένας αγνοούμενος

Ανάλυση: Η επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία δεν είχε στρατιωτική αξία αλλά συμβολισμό

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία «αναγεννάται»: Τα κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα και οι προοπτικές

HMS Anson: Το προηγμένο βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο σε θέση μάχης εναντίον του Ιράν, λέει η Daily Mail

Τελεσίγραφο Τραμπ να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ σε 48 ώρες – Με σκληρά αντίποινα απάντησε το Ιράν

Top News

Βαλέρια Χοψονίδου: Η αποκάλυψη για το σοβαρό χειρουργείο του 8 μηνών μωρού της - «Μου κόπηκαν τα πόδια»

Γιώργος Τσαγκαράκης: Τα mail και ο Κύπριος βυζαντινολόγος που ξεσκέπασαν την απάτη με τα πλαστά έργα τέχνης

Καιρός: Πάσχα με κρύο και βροχές δείχνουν οι πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων

Grand Hotel - spoiler: Η Αλίκη χωρίζει τον Πέτρο και φεύγει στο εξωτερικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert