Ινδία: Αυτές είναι ρωσικές φρεγάτες που θα εντάξει στο στόλο της

Tο ναυπηγείο Yantar της Ρωσίας στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας έχει ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή δύο φρεγατών τύπου Project-11356 για το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας, όπως ανέφερε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας, Rosoboronexport.

Η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν σύμβαση τον περασμένο Νοέμβριο, που προέβλεπε και την παράδοση σχετικά  παράδοση τεσσάρων φρεγατών, εκ των οποίων δύο θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Yantar της Ρωσίας, που βρίσκεται στην Βαλτικής και οι άλλες δύο θα κατασκευαστούν στην Ινδία (GSL).

Ο Αλεξέι Ραχμάντο, επικεφαλής των ρωσικών ναυπηγείων, δήλωσε ότι οι πρώτες  για το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας, θα έχουν κατασκευαστεί μέσα σε τρία χρόνια.

Οι φρεγάτες τύπου Project-11356 έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν αποτελεσματικά πλήγματα  κατά των εχθρικών πλοίων επιφανείας και των υποβρυχίων στις παράκτιες ζώνες και στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν και αεροπορικές απειλές.

Σε διπλό ταμπλό το Νέο Δελχί

Η Ινδία συνεχίζει έτσι να «παίζει σε διπλό ταμπλό» καθώς, ενώ αγοράζει συνεχώς εξοπλισμούς από τη Ρωσία, επιθυμεί και την σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Το Νέο Δελχί άλλωστε δεν ανησυχεί για κυρώσεις από τις ΗΠΑ αφού ξέρει ότι η Ουάσινγκτον ψάχνει για αντίβαρα της Κίνας στην Ασία.

Αυτή τη στιγμή, η Ινδία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να προβάλλει ένα αποτελεσματικό «στοπ» στο Πεκίνο λόγω των πυρηνικών όπλων που διαθέτει και του μεγέθους του πληθυσμού της.

Έτσι, η Ινδία έχει την προνομιακή θέση να απολαμβάνει ταυτόχρονα στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και παράλληλα να αγοράζει και να προμηθεύεται ρωσικά οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς.

Με πληροφορίες από TASS