Κλήσεις σε απολογία σε 10 στρατιωτικούς έστειλε ο ανακριτής – Θ’ ανοίξουν στόματα

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για τα εξοπλιστικά και τις μίζες αναμένεται μετά από την κλήση σε απολογία που έστειλε ο ανακριτής Μαλλής σ΄ όσους ενέπλεξε με την κατάθεσή του ο επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου.

Ο κ.Ευσταθίου απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ και επί πάρα πολλά χρόνια “αόρατος” επιχειρηματίας των εξοπλισμών ενέπλεξε με την κατάθεσή του 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και των πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη.

Ο ανακριτής Μαλλής σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος με την απολογία Ευσταθίου αφού όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές πίστευε ότι ο Ευσταθίου “έδωσε” όλη τη “μαρίδα” και προφύλαξε τους “καρχαρίες”. Έτσι δικαιολογούν και την επιμονή του να προφυλακιστεί ο Ευσταθίου.

Ο κ.Ευσταθίου δεν προφυλακίστηκε αλλά ποια θα είναι η τύχη του θα κριθεί ξανά μετά από τις καταθέσεις των 10. Κι αυτό γιατί όλοι προαναγγέλουν ότι έχουν να καταθέσουν στον ανακριτή στοιχεία.

Ένας απ΄ αυτούς μάλιστα ο Εμμανουήλ Σαρτζετάκης σε επιστολή του προς την ένωση αποστράτων στην οποία είναι μέλος εξηγεί ότι οι 250.000 που ο Ευσταθίου λέει ότι του έδωσε ,αποτελούν τις νόμιμες, δηλωμένες και φορολογημένες αποδοχές του από την εργασία του στην εταιρεία του Ευσταθίου! Ακόμη χειρότερο όμως είναι αυτό αφήνει να εννοηθεί . Ότι δηλαδή κάπου αλλού έχει δοθεί “μαύρο χρήμα” το οποίο τώρα γίνεται προσπάθεια να καλυφθει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 10 που έχουν κληθεί να απολογηθούν πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν διατεθειμένοι να πουν πολλά.

Μπορεί η αίσθηση που υπάρχει να είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια “φρεναρίσματος” των ερευνών για τις μίζες στους εξοπλισμούς. Η καχυποψία είναι δικαιολογημένη απ΄ όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Το ενδεχόμενο οι έρευνες και οι αποκαλύψεις να σταματήσουν σε κάποιο σημείο είναι πιθανό. Από την άλλη όμως είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία και διαδρομές μαύρου χρήματος, έχουν ονόματα και διευθύνσεις και βέβαια έχουν πρόθυμο κόσμο να μιλήσει για να προστατεύσει τον εαυτό του.

Οι 10 που θα κληθούν να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ίσως να αποτελέσουν το “σκαλοπάτι” πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι δικαστές για να ανέβουν επίπεδο στις έρευνες για τη διαφθορά στους εξοπλισμούς. 

Διαβάστε ακόμη:

Μήνυση αξιωματικού για τις δηλώσεις Τραγάκη ότι ήξεραν για τις μίζες από το 2005!

Εξοπλισμοί: Μαζί δεν τα φάγαμε,μόνο εμείς τα πληρώνουμε αλλά όλοι γνωρίζαμε