Marder: «Σύντομα στην Ελλάδα» λέει η Γερμανίδα ΥΠΑΜ – Ολοκληρώνεται η συμφωνία ανταλλαγής με BMP-1

Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού Marder και BMP-1 με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Onalert Newsroom
Marder

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού Marder και BMP-1 με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα ΥΠΑΜ, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών» δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού , προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία» ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Η Λάμπρεχτ υπερασπίστηκε στο παρελθόν το υπουργείο της έναντι των κατηγοριών ότι δεν παρείχε τα απαραίτητα όπλα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το πρώτο της καθήκον είναι να διασφαλίσει ότι η γερμανική Bundeswehr είναι αρκετά καλά εξοπλισμένη για να υπερασπιστεί τη χώρα.

Έχει επίσης υποστηρίξει ότι ο συντονισμός των παραδόσεων σοβιετικής κατασκευής τανκς από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα επέτρεπε πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη από τα υπερσύγχρονα γερμανικά άρματα μάχης Leopard II που απαιτούν εβδομάδες εκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Exocet
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Exocet: Η Γαλλία παραγγέλνει περισσότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους στην έκδοση Block 3C – «Άνοιγμα» σε συμμάχους για κοινή προμήθεια μέσω SAFE

Η συμφωνία-πλαίσιο με την MBDA επιτρέπει στη Γαλλία να υποβάλλει παραγγελίες και για λογαριασμό συμμαχικών χωρών μέσω του SAFE