MH-60 Black Hawk: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέκτησε το ελικόπτερο που συνετρίβη στη Μεσόγειο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε και ανέσυρε το αγνοούμενο ελικόπτερο MH-60 Black Hawk που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Νοέμβριο.

Το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για εκπαίδευση ρουτίνας πτήσης στην περιοχή. Μετέφερε πέντε στρατιώτες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, οι οποίοι σκοτώθηκαν.

Από την έρευνα του συμβάντος δεν βρέθηκαν ενδείξεις εχθρικής παρέμβασης από άλλο μέρος. Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα του προσωπικού που εμπλέκεται στην τραγωδία την ίδια εβδομάδα.

Στην επιχείρηση ανάκτησης συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από την μονάδα Διάσωσης και Κατάδυσης του ναυτικού, την Κινητή Μονάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών 8 (EODMU) και τη Διοίκηση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα πτώματα των δύο στρατιωτικών που επέβαιναν βρέθηκαν και συλλέχθηκαν κατά την αρχική φάση της αποστολής. Τα υπόλοιπα πτώματα θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση του Ντόβερ στο Ντέλαγουερ και θα επιστραφούν στις οικογένειές τους. Τα αίτια της συντριβής του MH-60 είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

«Η επιτυχία αυτής της αποστολής μπορεί να αποδοθεί σε άριστα εκπαιδευμένους Ναύτες, Στρατιώτες και πολίτες από τη συνδυασμένη ομάδα Στρατού και Ναυτικού που συγκεντρώθηκαν και επέδειξαν εξαιρετική ικανότητα για την ασφαλή ανάκτηση του ελικοπτέρου», δήλωσε ο Διοικητής της EODMU.

Πηγή: The Defense Post / ΄Φωτογραφία αρχείου