Μητσοτάκης: Για εμάς η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός

Αιχμηρή απάντηση στον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις συμβάσεις των αμυντικών εξοπλισμών, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: «Επιμένετε πως δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας; Για τη δική μας παράταξη είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός!».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το σύνολο του νομοσχεδίου για τους αμυντικούς εξοπλισμούς συνιστά αμυντική επιλογή με πολιτικό περιεχόμενο και εθνική επιλογή με διεθνή προσανατολισμό

«Οι Belharra έρχονται να ενισχύσουν τη ραχοκοκαλιά του Πολεμικού Ναυτικού. Το ΓΕΝ μελέτησε εξαντλητικά όλες τις προσφερόμενες λύσεις. Οι νέες φρεγάτες συνεργάζονται αρμονικά με τα Rafale, αλλά και με τα ελικόπτερα Romeo που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιό μας. Οι δε τιμές για τις Belharra είναι εξαιρετικά ευνοϊκές, πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες προσφορές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα Rafale σημείωσε πως «ήταν εισήγηση Ελλήνων Ικάρων γιατί δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία…Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αξίζουν να έχουν στη διάθεσή τους τα καλύτερα μέσα».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από το ΓΕΝ για τις 4 κορβέτες.

Απευθυνόμενος και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Καταψηφίσατε τη συμφωνία με τη Γαλλία. Καταψηφίσατε τις αμυντικές δαπάνες. Καταψηφίζετε τα επιπλέον Rafale. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο μίξερ το «Όχι» στα Rafale και το «Ναι» στις φρεγάτες και βγάζει «Παρών». Είναι αυτό υπεύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης;».

Τέλος αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών της Τουρκίας – τις οποίες χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα» – ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κάποιοι στην Άγκυρα παραχαράσσουν ταυτόχρονα Διεθνές Δίκαιο και συνθήκες, την Ιστορία και τη Γεωγραφία. Γι αυτό και πήρε την αρμόζουσα απάντηση από τους πάντες».

Ο κ. Μητσοτάκης – καλώντας την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο – κατέληξε λέγοντας: «Κάθε πολιτική διαφωνία σταματά εκεί που ξεκινά το συμφέρον της πατρίδας. Ακόμα και το «Παρών» σημαίνει «Απών»».