OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο ΥΕΘΑ είδε από κοντά τα μη επανδρωμένα ισραηλινά αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων [pics]

16/01/2020 - 19:21
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ.

Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του κ. Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennett) για μια σειρά ζητημάτων. Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η ευρεία συνεργασία που έχει επιτευχθεί στον τομέα της Άμυνας, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό – τεχνικό τομέα.

Ισραήλ

Οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην προστιθέμενη αξία της πολυεπίπεδης τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, και τη συνεισφορά της στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ισραηλινής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών (SIBAT) και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Οπλικών Συστημάτων (MAFAT).

Μετά την συνάντηση των κ.κ. Παναγιωτόπουλου και Μπένετ στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψή μου στο Ισραήλ, όπου σήμερα το μεσημέρι είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, με τον οποίο συζητήσαμε τη στενή στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους να προχωρήσουμε στην ενίσχυση και εμβάθυνσή της.

Επίσης, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με στελέχη της πολύ ισχυρής Αμυντικής Βιομηχανίας αυτής της χώρας και να συζητήσουμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της ισραηλινής και της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε αυτή την ενδιαφέρουσα ασφαλώς γεωπολιτική συγκυρία.

Είναι πραγματικά τεράστια τα περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών, συνεργειών, ακόμα και σχημάτων συμπαραγωγής, ανάμεσα σε ελληνικά και ισραηλινά στοιχεία της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της Ισραηλινής Αεροπορικής Βιομηχανίας, όπου μου έγινε μία ενημέρωση σχετικά με το Μη Επανδρωμένο Όχημα τύπου «Heron», το οποίο προμηθεύονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να ενταχθεί πλέον ενεργά στις υπηρεσιακές τους δομές και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την εξαιρετικά προηγμένη και αναπτυγμένη Ισραηλινή Βιομηχανία σε επίπεδο ανάπτυξης Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, κάτι που όπως καταλαβαίνετε ενδιαφέρει και εμάς και θέτουμε και ως δικό μας στρατηγικό στόχο στην εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία».

Tags: DRONESΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΙΣΡΑΗΛΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05
Νορβηγία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

05/12/2025 - 19:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert