OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-300: Εγκρίθηκε από το βουλγαρικό κοινοβούλιο η αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία – Αντιδρά η Ρωσία

27/09/2023 - 18:29
S-300
Share on FacebookShare on Twitter

Το Κοινοβούλιο στην Βουλγαρία ενέκρινε σήμερα Τετάρτη το ψήφισμα σχετικά με την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει αντιαεροπορικούς πυραύλους για τα συστήματα αεράμυνας S-300.

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος 5V55R έχουν χαρακτηριστεί ελαττωματικοί από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τους επισκευάσει, ενώ η Ουκρανία μπορεί να τους χρησιμοποιήσει, όπως έγραψε χθες και το OnAlert. Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά όπλων διαμετρήματος 5,56×45 mm που έχουν απορριφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το φιλορωσικό Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) αποχώρησε από την αίθουσα της ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης. Στη συζήτηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συμμετείχαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας και ο Υποδιοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας. 141 Βούλγαροι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 40 κατά, ενώ υπήρχαν 3 αποχές.

Tο υπουργείο Άμυνας δεν έχει προσδιορίσει τον αριθμό των πυραύλων που θα σταλούν. O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας Χρίστο Γκάντσεφ, διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των πυραύλων που θα παρασχεθούν στην Ουκρανία είναι ελάχιστος και σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη μαχητική ετοιμότητα του βουλγαρικού στρατού.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας κάλεσε τη Βουλγαρία να μην μεταφέρει πυραύλους για το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία, προκειμένου να μην παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Η μεταφορά από τη Βουλγαρία στην Ουκρανία πυραύλων για αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην περιοχή των εχθροπραξιών θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και σε απώλειες αμάχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Επίσης, η υπηρεσία σημειώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσίας και της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας της 5ης Σεπτεμβρίου 2002, η μεταφορά σε τρίτο κράτος εξοπλισμών που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα διμερούς στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας είναι απαράδεκτος χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση από τη Ρωσία, σημειώνει το TASS.

Με πληροφορίες από: BTA, Novinite / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: S-300ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΒΟΥΛΓΑΡΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

AMRAAM-ER - Δανία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

26/12/2025 - 16:24
αεροπλανοφόρα - Κίνα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Κίνα θέλει εννέα αεροπλανοφόρα έως το 2035 – Θα κατασκευάσει ακόμη έξι τα επόμενα 10 χρόνια, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

26/12/2025 - 08:20
THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

25/12/2025 - 19:41

Διαβάστε Επίσης

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert