Spiegel: Πακέτο-μαμούθ ύψους 2,7 δισ. από την Γερμανία στην Ουκρανία – Περιλαμβάνει IRIS-T, Marder, Leopard 1 και πυραύλους

Το πακέτο αυτό θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία και θα μπορούσε να εγκριθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, πρόσθεσε το Spiegel.

Financial Times - ΕΕ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία ετοιμάζεται να παράσχει στην Ουκρανία ένα πακέτο ρεκόρ στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, ανέφερε το Spiegel σήμερα, 13 Μαΐου 2023, επικαλούμενο  κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζονται.

Η βοήθεια – πάντα σύμφωνα με το Spiegel – φέρεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder,
  • 30 άρματα μάχης Leopard 1,
  • ακόμη 4 συστήματα αεράμυνας IRIS-T και εκατοντάδες κατευθυνόμενους πυραύλους για αυτό το σύστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να παραδώσει έως και 200 drones αναγνώρισης, 100 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης για τη μεταφορά στρατευμάτων στο μέτωπο και περισσότερα από 100 οχήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Το πακέτο αυτό θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία από την αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Θα μπορούσε να εγκριθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, πρόσθεσε το Spiegel.

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενδέχεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο σήμερα, 13η Μαΐου 2023, μετά από πρόσκληση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ζελένσκι έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το Der Tagesspiegel, στις 14 Μαΐου, ο Ζελένσκι θα γίνει «επισήμως δεκτός με στρατιωτικές τιμές» από τον Σολτς, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και συνομιλίες με τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι αναμένεται να πετάξει στο Άαχεν, «όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Καρλομάγνου», το οποίο «απονέμεται από το 1950 σε προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει στην ενότητα της Ευρώπης», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζελένσκι δεν έχει σχολιάσει ακόμα το ταξίδι.

Πηγή: kyivindependent

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νότια Κορέα θα εκπαιδεύσει μισό εκατομμύριο στρατιώτες στον χειρισμό drones για να αντιμετωπίσει την απειλή της Βόρειας Κορέας

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός θα αποκτήσει 11.000 drones για εκπαιδευτικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας τα 60.000 μέχρι το 2029