Stugna-P: Ουκρανοί εξουδετερώνουν αυτονομιστές με αντιαρματικό βλήμα – Σκληρές εικόνες [vid]

Ουκρανοί στρατιώτες εντόπισαν και εξουδετέρωσαν όχημα που μετέφερε φιλορώσους αυτονομιστές χρησιμοποιώντας το ουκρανικό αντιαρματικό βλήμα Stugna-P, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσαν σχετικό βίντεο με την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που δείχνει ότι παρά την διπλωματική και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία, τα πράγματα είναι διαφορετικά στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Militarnyi, το εχθρικό όχημα καταστράφηκε από τον πύραυλο σε απόσταση 5,6 χιλιομέτρων, ενώ το βίντεο αποτυπώνει καρέ καρέ τη στιγμή εκτόξευσης. Ο χρήστης που κοινοποίησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν [χρησιμοποιούμε] μόνο τα Javelin. Γνωρίστε το ουκρανικό αντιαρματικό βλήμα Stugna-P. Στα πλάνα αυτά δύο πράγματα αξίζουν προσοχής. Το Stugna-P και το φορτηγό τύπου Ural».

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες – Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης ο αντιαρματικός πύραυλος Stugna-P, γνωστός και ως «Skif» στην έκδοση που διατίθεται προς εξαγωγή, κατασκευάζεται από την εταιρεία LUCH με έδρα το Κίεβο και χρησιμοποιείται για πλήγματα κατά εχθρικού προσωπικού αλλά και κατά τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, ενώ ακόμα μπορεί να εμπλακεί και με ελικόπτερα, αξιοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης με λέιζερ που διαθέτει, σε αποστάσεις έως και 5,8 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα δοκιμές με το φορητό αντιαρματικό πύραυλο Javelin, εν μέσω εντάσεων με τους φιλορώσους αυτονομιστές και το τεταμένο κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από: Defence Blog