OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-57: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για «ανατρεπτική» αναβάθμιση στο stealth μαχητικό [pics,vid]

08/12/2019 - 09:04
SU-57: Ο στρατός αποκαλύπτει «επτασφράγιστα» μυστικά – Έτσι φτιάχνονται τα ρωσικά «γεράκια» [vid]
Share on FacebookShare on Twitter

«Χαμόγελα» και ικανοποίηση στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή και η ανάπτυξη του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και προχωρά με γοργούς ρυθμούς και με ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις.

Μετά την «αποκάλυψη» του νέου «υπερόπλου» που θα φέρει το ρωσικό stealth μαχητικό, φαίνεται πως το Su-57 ετοιμάζεται να υποστεί για μια ακόμα «αναβάθμιση» που θα το καταστήσει ακόμα περισσότερο ευέλικτο και ικανό να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες, κάτι που σε συνδυασμό με τα stealth χαρακτηριστικά του, θα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε όποιο εχθρό το αντιμετωπίσει στους αιθέρες και όχι μόνο.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής εταιρείας Rostec, δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως το Su-57 έχει πραγματοποιήσει περίπου 16 δοκιμαστικές πτήσεις χρησιμοποιώντας το νέο κινητήρα, γνωστό και ως «Item 30».

Su-57

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δοκιμαστική πτήση με τον εν λόγω κινητήρα πτήση, προκειμένου να σημειωθούν, να εξεταστούν και να βελτιωθούν ο τρόπος λειτουργίας του μαχητικού και του κινητήρα σε διάφορες επιχειρησιακές συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ρώσοι, ο κινητήρας «Item 30» θα έχει ενσωματωμένο ένα πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου ελέγχου, που θα εξασφαλίζει μεγάλο βαθμό ευελιξίας και θα προσφέρει την ικανότητα στο μαχητικό να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες.

Τα χαρακτηριστικά του Su-57

Υπενθυμίζεται πως το stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57 έχει σχεδιαστεί για την επίθεση και την καταστροφή εχθρικών απειλών σε αέρα, έδαφος και στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ είναι ικανό να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, αεροπορικής κυριαρχίας αέρα, αλλά και επιδρομές μεγάλων αποστάσεων έναντι στρατηγικών στόχων.

Το Su-57 μπορεί να ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, όπως πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους είτε μικρής είτε μεσαίας είτε μεγάλης εμβέλειας, ενώ μπορεί να φέρει και «έξυπνες» βόμβες 250, 500 και 1500 κιλών.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι 10 τόνοι, ενώ οι stealth ιδιότητες και χαρακτηριστικά του οφείλονται τόσο από την κατασκευή του, όσο και από τα ειδικά υλικά επίστρωσης που έχουν ενσωματωθεί σε αυτή, απορροφώντας έτσι την θερμική υπογραφή του μαχητικού, που δεν επιτρέπουν στα εχθρικά ραντάρ να το «εντοπίσουν» παρά μόνο σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: TASS / Φωτογραφία Reuters

Tags: ITEM 30STEALTHSU-57ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΡΩΣΙΑ

Related Posts

Kiowa Warrior
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

06/12/2025 - 08:32
Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05

Διαβάστε Επίσης

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert