OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Super Hornet: «Τέλος εποχής» για τα μαχητικά F/A-18E/F του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

24/02/2023 - 16:42
Super Hornet
Share on FacebookShare on Twitter

Η Boeing θα τερματίσει τη γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18E-F Super Hornet το 2025 και δεν θα δεχτεί άλλες παραγγελίες στις ΗΠΑ πέρα ​​από τα οκτώ αεροσκάφη που προστέθηκαν στον προϋπολογισμό του Κογκρέσου του 2023.

Η εταιρεία θα επικεντρώσει εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό και τις εγκαταστάσεις της σε άλλα έργα και θα «κοιτάξει μπροστά» σε μελλοντικές εργασίες, ανέφερε σε δήλωση της.

Με την απελευθέρωση του εργατικού δυναμικού και των εγκαταστάσεων παραγωγής με έδρα το Σεντ Λούις, η Boeing είπε ότι θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή του εκπαιδευτικού συστήματος T-7A Red Hawk, των F-15EX Eagle II και των εξαρτημάτων φτερών 777X για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το μη επανδρωμένο drone MQ-25 Stingray για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη μελλοντικών προγραμμάτων.

Η ανακοίνωση της Boeing κλείνει μια δεκαετία διακυμάνσεων για τη γραμμή παραγωγής Super Hornets. Το Πολεμικό Ναυτικό αρχικά σχεδίαζε να σταματήσει να αγοράζει τα αεροσκάφη το από το 2014, εν μέσω περιορισμών του προϋπολογισμού, αν και το Κογκρέσο συνέχισε να προσθέτει αεροπλάνα σταδιακά τα επόμενα χρόνια, για να καλύψει το έλλειμμα μαχητικών στο απόθεμά του Πολεμικού Ναυτικού.

Η υπηρεσία σκόπευε να τερματίσει τις παραγγελίες Super Hornets μετά τη λήξη του τελευταίου συμβολαίου που υπεγράφη το 2019. Όμως το Κογκρέσο παρενέβη ξανά και πρόσθεσε 977 εκατομμύρια δολάρια το 2022 για 12 αεροσκάφη και 600 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους για οκτώ επιπλέον αεροσκάφη.

Το F/A-18E/F είναι «λιγότερο αξιόπιστο» από τα Hornets

Η εκπρόσωπος της Boeing, Deborah VanNierop, δήλωσε στο Defense News ότι αυτά τα οκτώ F/A-18E/F θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής το 2025 και θα είναι τα τελευταία αμερικανικά Super Hornet που θα κατασκευαστούν. Το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει αγοράσει συνολικά 698 Super Hornet μέσα σε 30 χρόνια, σύμφωνα με τα έγγραφα του προϋπολογισμού.

Η Ινδία βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία επιλογής ενός μαχητικού και το Super Hornet είναι μια από τις επιλογές που εξετάζεται. Εάν το Ινδικό Ναυτικό επιλέξει το Super Hornet, η Boeing θα κατασκευάσει αυτά τα αεροσκάφη και θα κλείσει τη γραμμή το 2027 μετά την ολοκλήρωσή τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος Super Hornet είναι κατάλληλοι για να εργαστούν σε άλλα έργα — εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης ζωής του συγκεκριμένου μαχητικού και νέες πλατφόρμες.

Το πρόγραμμα Super Hornet Service Life Modification, το οποίο αναβαθμίζει τα τζετ και προσθέτει περίπου 4.000 ώρες πτήσης στη διάρκεια ζωής τους, θα συνεχιστεί μέχρι τη δεκαετία του 2030 σε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στο Σεντ Λούις.

Όπως είχε γράψει και το OnAlert, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αντιμετώπιζε προβλήματα με τις ικανότητες των Super Hornet, σε σύγκριση με τα F/A-18 Hornet. Σύμφωνα με μια έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν «γερνούν» όπως τα F/A-18C/D Hornets και άλλα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. «Τα Hornet είναι πιο αξιόπιστα και τα Super Hornets έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαθεσιμότητας», αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: Defense News

Tags: BOEINGF/A-18SUPER HORNETΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΗΠΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

ΕΛΒΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

09/05/2026 - 14:37
THYREOS CYBER
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

08/05/2026 - 20:40
Kuzgun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Kuzgun: Η Τουρκία αποκάλυψε drone «καμικάζι» με εμβέλεια πάνω από 1.000 χιλιόμετρα – Τα χαρακτηριστικά του [vid, pics]

08/05/2026 - 12:17

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert