Taurus: Έτοιμη η Γερμανία για το αποφασιστικό βήμα αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία ;

Η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus – διακαή πόθο της Ουκρανίας – από την Γερμανία, έχει περάσει από «40 κύματα».

Πολλοί πολιτικοί του κυβερνητικού συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων των μελών επιτροπών Άμυνας της Γερμανικής Βουλής, της Bundestag, έχουν ταχθεί υπέρ της αποστολής των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. Ωστόσο η απόφαση «σκόνταφτε» στη θέση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι ένα πιθανό πλήγμα με τέτοιον πύραυλο ενός εμβληματικού στόχου, όπως η γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία ή μια στρατιωτική βάση στο εσωτερικό της Ρωσίας, θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με την Μόσχα.

Σήμερα όμως δημοσίευμα του δικτύου Nexta αναφέρει πως πλέον η Γερμανία είναι έτοιμη να μεταφέρει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία.

Επικαλούμενο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Deutsche Presse-Agentur – DPA) το Nexta αναφέρει πως ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός έχει ετοιμάσει μια μυστική πρόταση για να προμηθεύσει το Κίεβο με περισσότερα πυρομαχικά, οχήματα και οπλικά συστήματα.

Αναφέρει μάλιστα πως η πρόταση αυτή θα έρθει προς ψήφιση στην Bundestag πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Οι πύραυλοι Taurus δεν αναφέρονται άμεσα στο προσχέδιο. Όμως η αναφορά σε «πρόσθετα οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικά που απαιτούνται για να μπορέσει η Ουκρανία να εξαπολύσει στοχευμένες επιθέσεις εναντίον στρατηγικά σημαντικών στόχων πολύ πίσω από τις γραμμές της επιτιθέμενης Ρωσίας» στην ουσία «φωτογραφίζει» τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus.