OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Taurus: «Όχι» της Bundestag για την παράδοση των πυραύλων cruise μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

14/03/2024 - 15:17
Taurus

REUTERS/Angelika Warmuth

Share on FacebookShare on Twitter

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απέτυχε σήμερα για δεύτερη φορά να κερδίσει την πλειοψηφία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής (Bundestag) υπέρ της παράδοσης των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τύπου «Taurus» στην Ουκρανία.

Στην πρότασή της, η Ένωση ζητούσε την «άμεση» διάθεση του οπλικού ζητήματος «Taurus» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, παρά την επανειλημμένη απόρριψη σχετικού αιτήματος από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και δεν κατόρθωσε τελικά να εξασφαλίσει ψήφους από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισήγησης της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU και CSU, κατά της πρότασης ψήφισαν 495 βουλευτές, υπέρ 190 και 5 απείχαν, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν μάλιστα και 7 από τους δικούς της βουλευτές.

Τι θέση είχαν τα κόμματα

Στην συζήτηση που προηγήθηκε, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ρολφ Μούτσενιχ επέκρινε δριμύτατα όσους τάσσονται υπέρ της παράδοσης των πυραύλων, υπερασπιζόμενος το «όχι» του καγκελάριου. «Οι κρίσιμες συγκυρίες δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται ευφυία, σύνεση και σαφήνεια. Και αυτό επιδεικνύει ο καγκελάριος από τη θέση που κατέχει», δήλωσε ο κ. Μούτσενιχ.

Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν διχασμένοι στο θέμα, με την αντιπρόεδρο του κόμματος Αγκνιέτσκα Μπρούγκερ να δηλώνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, καταδικάζοντας τον «δισταγμό» του Όλαφ Σολτς.

«Αυτός ο δισταγμός είναι που τελικά θα συμβάλει στην κλιμάκωση», τόνισε και πρόσθεσε ότι το κόμμα της έχει εξετάσει διεξοδικά τους κινδύνους από την παράδοση των «Τaurus». «Εμείς οι Πράσινοι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το αρνηθεί αυτό, ούτε στον καγκελάριο», δήλωσε, διευκρίνισε ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση και όχι η Βουλή. «Η Ένωση υπέβαλε μόνο μια πρόταση βιτρίνας και όχι ουσίας», κατέληξε.

Αναγκαία θεωρεί την παράδοση των «Taurus» στην Ουκρανία και ο βουλευτής των Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Μίλερ. «Απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτούνται ξεκάθαρες ενέργειες. Όλα τα άλλα τα βλέπει ως αδυναμία», δήλωσε, αλλά ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να υπερψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης.

Στην ίδια συζήτηση, ο εισηγητής του ψηφίσματος από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) Γιόχαν Βάντεπουλ ανέφερε ότι «χρειάζεται αποφασιστικότητα και σαφήνεια για να στηριχθεί η Ουκρανία και απέρριψε τις αιτιάσεις του Καγκελάριου, ο οποίος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν θα στείλει Γερμανούς στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος. «Αν υπάρχει μια χώρα που ήταν πάντα επιφυλακτική απέναντι στην Ρωσία, αυτή είναι η Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάντεπουλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: BUNDESTAGCDUTAURUSΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΑΥΛΟΙ CRUISEΡΩΣΙΑ

Related Posts

Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert