Τίποτα παράνομο δεν υπάρχει στην υπόθεση του στρατηγού Παναγιωτάκη

Όσοι έλεγαν ότι θα πρέπει να περιμένουμε να διαβάσουμε τι ακριβώς είπε ο Ευσταθίου για τον πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη είχαν δίκιο. Αυτό που παρουσιάστηκε ως πληροφορία ήταν πως ο 83χρονος επιχειρηματίας των εξοπλισμών είπε πως έδωσε λεφτά στον Παναγιωτάκη .

Τι έχει πει επι λέξη; Ιδού:

“Τον Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη (Πρώην Α/ΓΕΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου, επειδή μετά την αποστρατεία του παρεκλήθη, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονος στα αντιαεροπορικά όπλα, να εκπονήσει μελέτη εργονομίας και εγκαταστάσεως του ASRAD επί οχήματος 4×4 HUMMER, καθώς επίσης τυχόν βελτιώσεις του ASRAD κατά τη διάρκεια παραγωγής του συστήματος. Οι προτάσεις βελτιώσεων του κ. Παναγιωτάκη υιοθετήθηκαν από την STN ATLAS και έγιναν κατά την παραγωγή του ASRAD. Εξ’ όσων γνωρίζω έχουν εφαρμοστεί στα ASRAD του Γερμανικού Στρατού”.

Σ΄ αυτή τη περιγραφή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το παράνομο και ας χαλάμε το δημοσιογραφικό μυστήριο. Ναι στην Ελλάδα μπορεί να θεωρούμε περίεργο απόστρατοι να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Αλλά όσοι το θεωρούν απρεπές μήπως μπορούν να μας πουν ποιοι μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά; Γιατί κάπου έχουμε αρχίσει να χάνουμε τη λογική .

Το θέμα είναι να μην χρησιμοποιούνται εν ενεργεία στρατιωτικοί ή να μην προετοιμάζουν την μετάβασή τους στον ιδιωτικό τομέα αξιωματικοί ,παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες. Γίνεται; Βεβαίως. Αλλά επειδή το κάνουν οι λίγοι δεν θα τα διαλύσουμε όλα ούτε θα αρχίσουμε να παραλογιζόμαστε και να απαιτούμε απο τους αποστρατους με γνώσεις να μην εργαστούν σε εταιρείες του αντικειμένου τους.

Και τέλος. Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς και πρώτα απ΄ όλα στους πολιτικούς. Είναι όμως αλήθεια ότι όσο οι στρατιωτικοί είχαν ουσιαστικό ρόλο στις αγορές δεν ζούσαμε αυτό το χάλι στο χώρο των εξοπλισμών.