Αιγαίο: Παραβιάσεις και πάλι από την Τουρκία που κλιμακώνει την ένταση

Αιγαίο: Παραβιάσεις και πάλι από την Τουρκία που κλιμακώνει την ένταση

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τα 10 πλοία, που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να στέλνει η Άγκυρα στην Κύπρο προκειμένου να προστατεύσει τις γεωτρήσεις του Πορθητή, η Τουρκία προέβη σήμερα και στη συνηθισμένη της προκλητικότητα στο Αιγαίο με 27 παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, 7 σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά 12 F-16, καθώς και μεμονωμένα 2 CN-235 και 4 Ε/Π, προέβησαν σε 18 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως 12 αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και σημειώθηκαν 4 εμπλοκές. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (7x2F16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (2xCN-235, 4xΕ/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 20

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 12

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 18

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 27 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο