OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

FAZ: Τι είδε ένας Γερμανός πυροσβέστης στην Ελλάδα

24/08/2021 - 13:47
Γερμανός πυροσβέστης - Ελλάδα
Share on FacebookShare on Twitter

Για τον επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων πυρόσβεσης Μίχαελ Μπρίκμαν από την Φρανκφούρτη, οι δυσκολότερες στιγμές στην υπηρεσία του ήταν κατά τη διάρκεια της φετινής του αποστολής στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung – μέρος της οποίας αναδημοσιεύει η ελληνική υπηρεσία της DW- μιλά για την εμπειρία του στην Πελοπόννησο, όπου εργάστηκε για τέσσερις ημέρες.

«Οι μεγάλες πυρκαγιές που βλέπαμε στην τηλεόραση και μας είχαν συγκλονίσει, είχαν ήδη σβήσει. Το βασικό μας μέλημα ήταν να αποφύγουμε τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Η κατάσταση ήταν ακόμη τεταμένη. Για μας το σημαντικότερο ήταν να στηρίξουμε τους πολίτες, οι οποίοι είχαν τον φόβο ότι θα ξεσπάσουν νέες πυρκαγιές. Και φυσικά τους Έλληνες συναδέλφους μας. Η ελληνική πυροσβεστική ήταν εξουθενωμένη. Τον συντονισμό είχε αναλάβει εξολοκλήρου η Πυροσβεστική Αθήνας. Η δράση τους ήταν άκρως επαγγελματική, η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική».

Ο Γερμανός πυροσβέστης επεσήμανε όμως και τις διαφορές που έχει μία αποστολή πυρόσβεσης στην Ελλάδα, σε σχέση με όλα εκείνα που γνώριζε στη χώρα του: «Πρέπει να πίνει κανείς πολύ νερό, αλλιώς κινδυνεύει να πέσει η πίεση. Επίσης ένα επιπλέον ζήτημα είναι ότι οι φυσικοί πόροι είναι λιγότεροι. Στην Ελλάδα η παροχή νερού λειτουργεί διαφορετικά, πρέπει να ξοδεύει κανείς πολύ λιγότερο νερό κατά την πυρόσβεση. Δεν είναι διαθέσιμο όπως ξέρουμε στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό η προσέγγιση γίνεται εντελώς διαφορετικά».

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών, ο πυροσβέστης είναι σίγουρος πως τέτοιου είδους καταστροφές θα επαναληφθούν: «Στην Ελλάδα ξεσπούσαν πάντα φωτιές. Σε αυτή την περίπτωση όμως είχαμε ένα συνδυασμό τριών πυρκαγιών, οι οποίες ξέσπασαν ταυτόχρονα, μαζί με έναν δυνατό άνεμο. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί η εξάπλωσή τους. Κάτι που παρατηρούμε όμως εδώ και καιρό είναι πως οι προειδοποιήσεις για πυρκαγιές αυξάνονται και στη Γερμανία. Τα δάση διαθέτουν όλο και λιγότερη υγρασία. Ο κίνδυνος να ξεσπάσει και σε εμάς μια μεγάλη πυρκαγιά υφίσταται. Φέτος είχαμε την μία καταστροφή μετά την άλλη. Πλημμύρες σε περιοχές της Γερμανίας, φωτιές στον ευρωπαϊκό Νότο. Και στην Αϊτή ο σεισμός …»

Πηγή: DW

Tags: FAZΓΕΡΜΑΝΙΑΠΥΡΚΑΓΙΕΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

07/02/2026 - 07:02
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις με παροδικά αυξημένες βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

06/02/2026 - 07:44
Η Τουρκία με NOTAM αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαίωματα στη Χίο μετά το περιστατικό με 15 νεκρούς μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΠΛΣ για τραγωδία στη Χίο: «Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας»

05/02/2026 - 16:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert