OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη 355 Μοίρα των Canadair [pics]

01/09/2021 - 17:05
Σακελλαροπούλου - 355 Μοίρα
Share on FacebookShare on Twitter

Το θάρρος, την αποτελεσματικότητα, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των πληρωμάτων των Canadair εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της, στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα, οι οποίες έχουν ως κύρια αποστολή την αεροπυρόσβεση.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ενώ κατά τον χαιρετισμό της υπογράμμισε ότι «όλοι γνωρίζουμε πόσο απαιτητική είναι η αποστολή των πληρωμάτων των Canadair και με πόσο ηρωισμό την φέρνουν σε πέρας οι άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων» και πρόσθεσε «γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο κύκλος υδροληψίας και ρίψης, καθώς η κατάσταση του ανέμου και της θάλασσας μεταβάλλεται απρόσμενα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Γνωρίζουμε – και το είδαμε με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια – πόσο απρόβλεπτη είναι η εξέλιξη μιας φωτιάς, γεγονός που επιβάλλει την συνεχή ετοιμότητα των πληρωμάτων, αφού ο σχεδιασμός κάθε αποστολής γίνεται στην ουσία επί του πεδίου της πυρκαγιάς».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτά τα γενναία πληρώματα τιμάμε σήμερα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για το θάρρος, την αποτελεσματικότητα, και κάποτε την αυτοθυσία τους. Γιατί δεν είναι λίγοι οι πεσόντες ιπτάμενοι σε αποστολές αεροπυρόσβεσης». Μάλιστα, η κ. Σακελλαροπούλου μνημόνευσε τα ονόματά τους, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά τους.

Όπως ανέφερε «Το 1993, από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, χάσαμε στην ‘Ανω Ροδινή Αιγίου τον σμηναγό Στυλιανό Κελετσέκη και τον ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Παλαμιώτη, ενώ το 2000 στην Αργαλαστή Πηλίου τον επισμηναγό Ιωάννη Μυλωνά και τον ανθυποσμηναγό Ιωάννη Καρασάββα. Από την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στα Νέα Στύρα Ευβοίας τον Ιούλιο του 2007 o σμηναγός Δημήτριος Στοϊλίδης και ο υποσμηναγός Ιωάννης Χατζούδης. Και από την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών καταγράφουμε τις απώλειες του υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ στην Τρουμπέτα της Κέρκυρας το 2000, του αντισμήναρχου Στέφανου Κουρελιά στην Αχλαδερή Λέσβου το 2003 και του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα στον Κατελειό Κεφαλονιάς το 2009. Δεν τους λησμονούμε».

355 Μοίρα

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «με την παρουσία μου σήμερα εδώ τιμώ και όλους εσάς που αγωνίζεστε στα μέτωπα της φωτιάς από το πρώτο ως το τελευταίο φως της ημέρας, σε όλη τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου. Τιμώ τη γενναιότητα, την αυταπάρνησή σας. Και στο πρόσωπό σας τιμώ όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που πάντοτε βρίσκεται στις επάλξεις, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου χρειαστεί».

Ειδική αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην ιστορία της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών σημειώνοντας, ότι πρόκειται για μια από τις παλαιότερες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, με μακρά και λαμπρή ιστορία. «Παρούσα στον πόλεμο της Κορέας, στις αρχές της δεκαετίας του ‘50, για να συνεπικουρήσει τις δυνάμεις του ΟΗΕ με αποστολές μεταφοράς τραυματιών, προσωπικού και υλικών. Παρούσα στην κρίση του Κονγκό το 1960, για να διασώσει το ελληνικό στοιχείο μέσα στο χάος που επικράτησε ανάμεσα στις αντίπαλες δυνάμεις της χώρας στην πορεία προς την ανεξαρτησία της. Παρούσα στο δύσκολο έργο της έρευνας και της διάσωσης, της προσθαλάσσωσης δηλαδή και της περισυλλογής ναυτικών με τη βοήθεια λέμβου που μεταφέρεται στην άτρακτο. Και βέβαια παρούσα κάθε καλοκαίρι, στο δύσκολο έργο της αεροπυρόσβεσης».

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στη Μοίρα και συνομίλησε με ιπτάμενους και τεχνικούς.

Σακελλαροπούλου -355 Μοίρα

Tags: 355 ΜΟΙΡΑCANADAIRΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥΠΥΡΚΑΓΙΕΣΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

Related Posts

METLEN
ΕΛΛΑΔΑ

METLEN – KNDS: Σύμβαση για την κατασκευή 200 τμημάτων των Leopard 2A8 στον Βόλο

18/12/2025 - 12:45
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Η καρδιά της Ελλάδος χτυπά στο Λοριάν – Η φρεγάτα «Κίμων» απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις περνάνε σε νέα εποχή

18/12/2025 - 11:32
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

18/12/2025 - 04:32

Διαβάστε Επίσης

METLEN – KNDS: Σύμβαση για την κατασκευή 200 τμημάτων των Leopard 2A8 στον Βόλο

Λίβανος: Επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ»

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη ότι βομβάρδισε τη μεθοριακή πόλη Ποϊπέτ

F-16 Block 70: Ιστορική στιγμή για τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία – Έτοιμες οι νέες «Οχιές» τους

Σύνοδος ΕΕ: «Δεν φεύγουμε χωρίς απόφαση για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας» – Ζελένσκι: Πρόβλημα αν δεν υπάρξει λύση για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

S-500: Σε επιχειρησιακή λειτουργία τα νέα συστήματα αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσίας

Μητσοτάκης: Η καρδιά της Ελλάδος χτυπά στο Λοριάν – Η φρεγάτα «Κίμων» απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις περνάνε σε νέα εποχή

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones στο Τσερκάσι προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων και μπλακάουτ

Top News

Απόκοσμες εικόνες από το Ιράν: Η «βροχή αίματος» φούντωσε τα σενάρια Αποκάλυψης

Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου: Την πρώτη μέρα στη φυλακή νόμιζα ότι παίζω σε ταινία

Χανιά: Πώς ο καθηγητής με την κβαντική μηχανή έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Γιώργος Μαζωνάκης: Απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μου, οργανωμένο σχέδιο εκβίασης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert