OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σταδιακή επιδείνωση – Έρχεται το κύμα ψύχους «Coral»

19/02/2025 - 04:29
καιρός

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού, καθώς θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα έντονο κύμα ψύχους με την ονομασία Coral.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται:

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
β) Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά.
γ) Στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από τους 01 έως τους 10 με 12 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο τους 13 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από τους 08 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Aναλυτική πρόγνωση ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στην Πάρνηθα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά διαστήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, γενικά ασθενείς.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές και με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στη Θράκη κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 και στα ανατολικά κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως τους 10 με 12 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο τους 13 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και βροχές μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 οι οποίοι μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα σημειωθούν κατά τόπους από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και κατά τόπους στα βόρεια τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Σποράδες τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στις Σποράδες 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 και τοπικά 09 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Tags: ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥΚΑΙΡΟΣΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

28/03/2026 - 07:21
Γεραπετρίτης - Χάφταρ
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

27/03/2026 - 11:48
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

27/03/2026 - 04:27

Διαβάστε Επίσης

Ιρανικά drones χτύπησαν λιμάνι στο Ομάν – Πέντε τραυματίες στα ΗΑΕ και ζημιές στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ

Σαουδική Αραβία: Ιρανικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Prince Sultan – Πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι άνοιξαν νέο μέτωπο – Εκτόξευσαν πύραυλο κατά του Ισραήλ

Με πολύ ισχυρή πρόταση για Barracuda οι Γάλλοι στη μάχη για τα καινούργια υποβρύχια

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Top News

Κακοκαιρία Deborah: Αυξημένος κίνδυνος για 5 περιοχές λόγω των καταιγίδων - Στη Θεσπρωτία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Δέσποινα Τσόκου: Το δελτίο ειδήσεων δεν με τραβά, τουλάχιστον ακόμη, με ελκύουν οι ενημερωτικές εκπομπές

Σοφία Παυλίδου: Το συγκινητικό μήνυμα για το γυναίκειο σώμα και οι φωτογραφίες της με μαγιό

Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους: Θα λάβουν έως 2,5 μισθούς επιπλέον συγκριτικά με το 2023

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert