OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Από πυρά έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια

11/02/2020 - 09:34
Καμμένος
Share on FacebookShare on Twitter

Το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκονταν οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, δέχτηκε πυρά και γι’ αυτό έπεσε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε πως όταν έγινε υπουργός Άμυνας αποφάσισε να ψάξει να βρει αν το ελικόπτερο που έπεσε στα Ίμια είχε δεχτεί τουρκικά πυρά. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το 1996 πως «είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά. Θα σας πω, όμως, κάτι συγκλονιστικό, διότι ήρωες είναι αυτοί που πέφτουν στο καθήκον. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι, που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα, να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, τους έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Τα Ίμια δεν θα είναι ποτέ γκρίζα»

Ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για τα Ίμια, υπερασπίστηκε την απόφασή του, ως υπουργός Άμυνας, να πηγαίνει στην περιοχή για να πετά στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως ούτε ο διάδοχός του στο υπουργείο Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ούτε και ο νυν υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκαναν το ίδιο.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε -μιλώντας στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας- και στον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2006 ανοιχτά της Καρπάθου κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά αεροσκάφη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο Έλληνας σμηναγός δολοφονήθηκε.

«Στον Ηλιάκη έχει αποδειχθεί αυτό που πραγματικά έγινε; Δολοφονία. Στον Ηλιάκη ο Τούρκος πιλότος πήγε από πάνω και τον ανάγκασε να εκτοξευτεί και να σκοτωθεί. Τον δολοφόνησε. Και τότε πάλι προσπάθησαν τα στοιχεία αυτά να μην κυκλοφορήσουν», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΙΜΙΑΙΜΙΑΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

28/03/2026 - 07:21
Γεραπετρίτης - Χάφταρ
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

27/03/2026 - 11:48
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

27/03/2026 - 04:27

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert