OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες – Το «ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις [vid]

26/01/2022 - 12:16
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Στους πολίτες απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την χώρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες άνθρωποι και να ταλαιπωρούνται ακόμα, ζητώντας συγνώμη ενώ ευχαρίστησε και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη για την μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό αλλά με διάθεση αυτοκριτικής είπε ότι διδασκόμαστε από τα λάθη μας προσθέτοντας ότι υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες.

Μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Για αυτό και η απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.

Σημειώνω ότι είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη. Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό.

Προβλήματα όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπήρξαν μόνο στην Αττική Οδό. Υπήρξαν και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Είναι σαφές ότι και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας».

Το «ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους υγειονομικούς μας, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς παρά την πρωτοφανή χιονόπτωση δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας.

Να ευχαριστήσω επίσης και τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ για τη δική τους προσπάθεια. Κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με μισό μέτρο χιόνι. Και για τις ελάχιστες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό, ζητώ την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών. Νομίζω ότι στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της «Μήδειας» και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Tags: ΓΕΕΘΑΕΚΑΒΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

25/12/2025 - 07:31
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και κεντρικά

24/12/2025 - 04:33
καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ, με ψήφισμα, ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: «Μου είπε σ' αγαπώ, θα μιλήσουμε όταν φτάσω» λέει ο σύντροφος της αεροσυνοδού Μαρίας Παππά

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Το άλμπουμ του ταξιδιού τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert