Τα διαγράμματα του κορονοϊού που θα κρίνουν την χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα

Παράθυρο για χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Μάιο άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, μόνον, όμως, εφόσον τον Απρίλιο τηρηθούν με αυστηρό τρόπο τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η εξέλιξη των κρουσμάτων ακολουθήσει τη σημερινή θετική πορεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι στο χέρι μας το Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», αφού πρώτα υπογράμμισε ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να προβλέψουμε πότε θα αρχίσει η κάθοδος στην καμπύλη διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, για να επεκτείνουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της καμπύλης για να μπορέσει το Εθνική Σύστημα Υγείας να περιθάλψει όσους θα έχουν ανάγκη. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα κερδίζεται, αρκεί να μην εφησυχάσουμε», τόνισε.

Επ’ αυτού έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τις καμπύλες κρουσμάτων και θυμάτων που καταγράφονται η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων από την πανδημία, σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες με παραπλήσιο πληθυσμό.