Τραγωδία στα Τέμπη: Συλλυπητήρια στην Ελλάδα από Ζελένσκι και Ζαχάροβα

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίσσεται στα Τέμπη μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων, που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στα Τέμπη με συχνές, αν όχι διαρκείς ανταποκρίσεις.

Στα συλλυπητήρια που έστειλαν στη χώρα μας η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η Τουρκία μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έρχονται να προστεθούν και αυτά του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίαε και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», ανέφερε με μήνυμά του μέσω twitter ο κ. Ζελένσκι.

Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της επίσημης εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα στη δήλωση της Μ. Ζαχάροβα αναφέρεται:

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».