OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δραματική επιδείνωση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας και απειλές Άγκυρας.

02/09/2011 - 13:38
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας θα επιδεινωθούν,προέβλεψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Η Τουρκία θα εκπροσωπείται πλέον στο Ισραήλ από υποπρόξενο! Όλα αυτά μετά από την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επίθεση στο στολίσκο για τη Γάζα.

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και επανελαβε ότι η Τουρκία απαιτεί τη συγνώμη του.

Επιπλέον ακυρώνονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες και ο Νταβούτογλου απείλησε ότι η Τουρκία ως χώρα με τις μεγαλύτερες ακτές στη Μεσόγειο «θα διασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοία»

   Η έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση στον στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα το 2010 υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση του ισραηλινού ναυτικού ήταν «υπερβολική», σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την εφημερίδα New York Times.

  

  Η έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα και προκάλεσε κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, σημειώνει ωστόσο ότι ο ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας είναι νόμιμος βάσει του διεθνούς δικαίου. 

   

«Η απόφαση του Ισραήλ να αναλάβει τον έλεγχο του πλοίου με τέτοια ισχύ σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του αποκλεισμού και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ήταν υπερβολική και παράλογη», καταλήγει η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον πρώην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζέφρι Παλμερ. 

   

Το κείμενο προσθέτει, ωστόσο, ότι ο στόλος των έξι πλοίων, «ενήργησε απερίσκεπτα στην προσπάθειά του να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό» που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη Γάζα, παλαιστινιακού εδάφους που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. 

   

Η έκθεση καλεί το Ισραήλ να κάνει την «κατάλληλη δήλωση συγγνώμης» για την επιδρομή και να καταβάλει αποζημίωση στις οικογένειες των οκτώ Τούρκων και ενός Αμερικανού τουρκικής καταγωγής οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση, καθώς και στους τραυματίες. 

   

Η Τουρκία και το Ισραήλ θα πρέπει να συνάψουν και πάλι πλήρεις διπλωματικές σχέσεις, αποκαθιστώντας τη σχέση τους προς το συμφέρον της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην έκθεση. 

   

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Εντουάρντο ντελ Μπουέι δήλωσε σήμερα ότι η έκθεση θα υποβληθεί στον Γενικό Γραμματέα Μπαν Γκι Μουν τις επόμενες ημέρες. Διευκρίνισε ότι η επιβεβαίωση της ημερομηνίας δημοσιοποίησης θα γίνει την Παρασκευή. 


Tags: ΙΣΡΑΗΛΚΡΙΣΗΜΕΣΗΑΝΑΤΟΛΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

24/12/2025 - 18:10
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

24/12/2025 - 15:55
γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

24/12/2025 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert