OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Έκκληση ΥΠΕΞ Κύπρου:»Στηρίχτε μας στο θέμα της ΑΟΖ»

28/10/2011 - 00:39
Share on FacebookShare on Twitter

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή κάλεσε τις χώρες της Κοινοπολιτείας να εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο την υποστήριξή τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε ό,τι αφορά τις τουρκικές αντιδράσεις για την ΑΟΖ, τονίζοντας ότι »σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να επικρατήσει το δίκαιο του ισχυρότερου».

Η κ. Μαρκουλλή, η οποία εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας στην Πέρθη της Αυστραλίας, συμμετείχε χθες στις εργασίες της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός καταδίκασε και κατήγγειλε τις απαράδεκτες απειλές της Τουρκίας κατά του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες και εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που βρίσκεται εντός της ΑΟΖ.

Τόνισε ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε και να απεμπολούμε θέσεις αρχών προς εξυπηρέτηση αλλότριων στρατηγικών και στρατιωτικών συμφερόντων.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είπε ότι οι μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις δεν παρουσιάζουν ουσιαστική πρόοδο, κάτι που οφείλεται στις θέσεις της τουρκικής πλευράς που επιμένει στην προώθηση προτάσεων στη βάση λύσης δύο κρατών και χαλαρής συνομοσπονδίας που παραπέμπουν στη διχοτόμηση του νησιού.

Η κ. Μαρκουλλή εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της κυπριακής Κυβέρνησης για τη διαχρονική υποστήριξη και αλληλεγγύη της Κοινοπολιτείας προς τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας ότι για την Κύπρο, ως μικρό κράτος, το διεθνές δίκαιο και η αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας παραμένουν η πιο αποτελεσματική ασπίδα για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Υπουργός υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της σχέσης Κοινοπολιτείας – G20 στην προστασία των μικρών και πιο ευάλωτων κρατών, τονίζοντας ότι τα κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας οφείλουν να ενώσουν τη δύναμη και τη φωνή τους προς επίτευξη αυτού του στόχου.

Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για εξεύρεση πιο στοχευμένων και πρωτοποριακών τρόπων διοχέτευσης της αναπτυξιακής βοήθειας.

 SigmaLive

Tags: ΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΡΙΣΗΜΕΣΗΑΝΑΤΟΛΗΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπλόκο» στο δίπλωμα του για την τρελή πορεία των 213 χλμ στην Αττική Οδό

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Έλεγα ότι θέλω να με λένε Αίθρα αλλά τελικά δεν θέλω

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert