«Δεν θα έχω μαζί μου τη σημαία της Τουρκίας και του ψευδοκράτους»


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η Κυπρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τουρκική ομάδα Φενέρμπαχτσε και ηδη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ με την ΑΕΛ Λεμεσού για την 3η αγωνιστική του UEFA Europa League.

      Πάντως και οι υπεύθυνοι της τουρκικής ομάδας λαμβάνουν μέτρα για να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Sύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk η Φενέρμπαχτσε, σε όσους οπαδούς της αγοράζουν εισιτήριο για τον αγώνα αυτόν, τους υποχρεώνει να υπιγράψουν βεβείωση που δηλώνουν πως δεν θα μεταφέρου μαζί τους τουρκική η τουρκοκυπριακή σημαία!
Ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων της ομάδος Tουργκούτ Ατζάρ, υποχρέωσε όλους τους συλλόγους να βάλουν την υπογραφή τους στο οποίο αναφέρει πως « δεν θα υποδεχθούμε την ομάδα μας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και ούτε θα έχουμε μεζί μας σημαίες της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου « όπως αποκαλούν οι γείτονες μας το ψευδοκράτος.

    Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk αναφέρει πως η Φενέρμπαχτσε θέτει αυτούς τους περιορισμούς και λαμβάνει αυστηρά μέτρα καθώς φοβάται την πρόκληση επεισοδίων και σε περίπτωση που οι οπαδοί τους προκαλέσουν γεγονότα ενδέχεται να τιμωρηθεί από την UEFA. Γι’ αυτό και προσπαθεί να δείξει πως κάνει οτιδήποτε για να μην υπάρχουν προβλήματα.
Πάντως η ΑΕΛ Λεμεσού έχει έρθει σε επαφή με συλλόγους στα Κατεχόμενα και έχει ζητήσει να μην έχουν μαζί τους σημαίες του ψευδοκράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προετοιμάζεται η Κυπριακή Αστυνομία για τον αγώνα ΑΕΛ – Φενερμπαχτσέ

Μήνυμα Χριστόφια…στη Φενέρμπαξε