OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι Τούρκοι «παρεξηγήθηκαν» από το σύνθημα της ΜΥΚ και …»φοβούνται για την Πόλη»

28/03/2015 - 21:17
Share on FacebookShare on Twitter

Θέμα εκμετάλλευσης έγινε στον τουρκικό τύπο  το σύνθημα για την Πόλη που φώναξε στην παρέλαση ομάδα βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και το οποίο προκάλεσε υπερβολικές αντιδράσεις και στην Ελλάδα.

 Οι εφημερίδες επί 2 ημέρες εκμεταλλεύονται  το περιστατικό και »μεταφράζουν» το σύνθημα για να τους βολεψει ως  «Θα υψώσουν ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη», όπως ήταν και ο τιτλος της  τουρκικής εφημερίδας Hurriyet που έγραψε πρώτη για το θεμα. 

Το σύνθημα που φώναξαν οι βατραχάνθρωποι  του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύφθηκε από βίντεο που μεταδόθηκε από το internet, γραφει η εφημερίδα. Οι καταδρομείς κατά την παρέλαση, είπαν , «όνειρό μας είναι να μπούμε στην Κωνσταντινούπολη και υψώνοντας την ελληνική σημαία να πούμε τον εθνικό ύμνο». Ορισμένα άτομα από τον συγκεντρωμένο κόσμο χειροκρότησαν το σύνθημα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, επέκρινε το σύνθημα αυτό, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, τονίζοντας ότι το σύνθημα αποτελεί ανοιχτή πρόκληση κατά της δημοκρατίας, είπε «Ανησυχώ. Δεν μπορώ να καταλάβω το να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που το έκαναν. Θα πρέπει ο στρατός να εκκαθαριστεί από τα φασιστικά και τα ακραία δεξιά στοιχεία.»Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι τα συνθήματα αυτά είναι αντίθετα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φρενάρει την κατάσταση αυτή.  
 Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που είπε, όπως γράφει,  ότι «Τι διαφορετικό θα μπορούσε να αναμένεται να κάνουν με έναν ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας, όπως ο Πάνος Καμμένος;»

Ακολούθησαν και άλλες εφημερίδες :
Η Sabah,δημοσιεύει ανταπόκριση με τον τίτλο «Τα συνθήματα των στρατιωτών δίχασαν τη γείτονα» όπου γράφει ότι τα συνθήματα που φώναξαν από τους καταδρομείς υποβρύχιων καταστροφών κατά την παρέλαση που έγινε με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι εννοώντας την Κωνσταντινούπολη, είπαν «Θα μπούμε στην Πόλη / θα πούμε τον εθνικό μας ύμνο / και θα υλοποιήσουμε τα όνειρά μας». Αυτά οδήγησαν στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.οι βουλευτές του οποίου είπαν «Θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες απολύσεις για την εκκαθάριση των φασιστών μέσα στο στράτευμα. Τα συνθήματα αυτά αποτελούν μεγάλο χτύπημα στη δημοκρατία»

Στο μεταξύ ο προερχόμενος από το κόμμα των ΑΝΕΛ, και εταίρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμένος, ισχυρίστηκε ότι το βίντεο που παρουσίαζε την παρέλαση ήταν το περσινό βίντεο, αλλά η εταιρεία που έκανε τη λήψη του βίντεο διέψευσε τη δήλωση αυτή και τόνισε ότι  οι καταγραφές ήταν καινούργιες.

Η Cumhuriyet, έχει τον τίτλο «Αναστάτωσε την Αθήνα το σύνθημα »θα μπούμε στην Κωνσταντινούπολη»». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι αποκτά βάθος η κρίση που ξέσπασε με το σύνθημα αυτό των Καταδρομέων Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι είχαν πει κατά την παρέλαση ότι «το όραμά μας είναι να μπούμε στην Κων/λη, να υψώσουμε τη σημαία μας και να πούμε τον ύμνο μας». Όσο και αν ένα μέρος του κόσμου χειροκρότησε το σύνθημα, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αντιπολίτευση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, επέκρινε το σύνθημα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατριβάνου, είπε ότι αυτό που έγινε ήταν «προβοκάτσια απευθείας κατά της δημοκρατίας» και ότι είναι αδιανόητο να μείνει ατιμώρητη αυτή η συμπεριφορά. 
Στο μεταξύ, αναφέρει η εφημερίδα, το ΠΑΣΟΚ τα έβαλε κατά του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Υπουργού Άμυνας κ. Καμένου, λέγοντας «τι μπορείτε να περιμένετε όταν ο Υπουργός Άμυνας είναι τόσο ανεύθυνος;»

Tags: ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙΜΥΚΠΑΡΕΛΑΣΗΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert