Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Σήμερα ένα τουρκικό ATR-72 και ένα UAV πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πραγματοποίησαν τρεις παραβιάσεις στο Αιγαίο. 

ATR-72 - FIR Αθηνών

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την «ανταλλαγή μηνυμάτων» ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, ακολουθεί η κλασική τουρκική πρακτική των παραβιάσεων και των παραβάσεων στο Αιγαίο.

Μετά την τριμερή σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και τη σημερινή «απάντηση» του Τούρκου πορέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν συστηματικά τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πραγματοποίησαν τέσσερις παραβάσεις.

Επίσης, το UAV έκανε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 1 ATR-72 και 1 UAV

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 4 (2 από ATR-72  και 2 από το UAV)

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 3 (από το UAV)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –

ΠΕΡΙΟΧΗ              : Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.