Προκαλεί ξανά η Τουρκία με 5 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Σε υψηλά επίπεδα προκλητικότητας παραμένει το Αιγαίο, αφού η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

παραβιάσεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε υψηλά επίπεδα προκλητικότητας παραμένει το Αιγαίο, αφού η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών, με φόντο την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον επόμενο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (17.01.2026) το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας προχώρησαν σε 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 5 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά UAV αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις κατά την πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.