OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Οι Έλληνες ήταν και είναι ποταποί – Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;»

29/08/2022 - 18:16
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε μία απίστευτη ρητορική προκλητικότητας κατά της Ελλάδας, με αφορμή την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Μιλώντας στην τελετή εορταστού της επετείου στην Κιουτάχεια, ο Ερντογάν μίλησε υποτιμητικά για τους Έλληνες, ενώ ρώτησε το κοινό του: «Είστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», με το κοινό να ζητωκραυγάζει.  Μάλιστα, χαρακτήρισε «άπιστους» και «ποταπούς» τους Έλληνες, «όπως ήταν πριν 100 χρόνια».

«Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις».

«Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια. Μετά τη μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από το Κοτζάτεπε και επεκτάθηκε στο Ντουμλούπινάρ, αυτό το γεμάτη πίστη έθνος έριξε από τη Σμύρνη τους άπιστους στη θάλασσα», δήλωσε ο Ερντογάν, εξιστορώντας την «τουρκική εκδοχή» της Μικρασιατικής Καταστροφής, την οποία στην Τουρκία χαρακτηρίζουν «Μεγάλη Νίκη».

«Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν ζητωκραυγάζοντας ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις», συνέχισε.

«Οι Έλληνες ήταν και είναι ποταποί»

«Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ερντογάν.

Αποθέωσε την διακυβέρνησή του λέγοντας ότι είναι περήφανος που ανύψωσε τη χώρα του πολύ πέρα από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού, που ήταν ο στόχος της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Το έθνος μας, που κέρδισε την εθνική του ανεξαρτησία, έπρεπε να περιμένει πολύ για να φτάσει στην ανεπτυγμένη και ευημερούσα Τουρκία που ονειρευόταν μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας».

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», ανέφερε ενώ προέτρεψε τους πολίτες να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

Με πληροφορίες από: Newsit / Anadolu 

 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣΜΥΡΝΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert