OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ο Στόλτενμπεργκ – «Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ»

16/09/2022 - 19:04
Στόλτενμπεργκ
Share on FacebookShare on Twitter

Μια συνέντευξη με πολλά μηνύματα παραχώρησε ο γ.γ. του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, την ώρα που οδεύει προς επικύρωση η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη συμμαχία.

Η Τουρκία απειλεί να δημιουργήσει πρόβλημα ενώ η Ελλάδα συμφωνεί με την ένταξη. Σημειώνεται ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Foreign Policy. Ρωτήθηκε και για την στάση της Τουρκίας στο πλαίσιο του NATO, με αναφορά στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει η Ελλάδα στη Συμμαχία.

«Και οι δύο, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ. Έχουν υπάρξει μέλη αυτής της Συμμαχίας για πολλά χρόνια, για πολλές δεκαετίες και συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, κάτι το οποίο εκτιμούμε. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, κάποιες διαφωνίες, και φυσικά το μήνυμά μας είναι ότι αυτές οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Η Τουρκία έχει υποφέρει πολύ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις»

«Είναι σημαντικό να αποφευχθούν οποιαδήποτε στρατιωτικά περιστατικά ή ατυχήματα, για παράδειγμα στο Αιγαίο. Γι’ αυτό το NATO έχει εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό αποσυμπίεσης (deconfliction mechanism), όπου η Τουρκία και η Ελλάδα συμμετέχουν για να αποτραπεί και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών ή ατυχημάτων, όπως είδαμε προηγουμένως τη δεκαετία του 1990, μια παρόμοια κατάσταση που οδήγησε σε πολύ σοβαρά περιστατικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αναφερόμενος στις αιτιάσεις και τις αντιρρήσεις που προβάλλει η Τουρκία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στην συμμαχία, επιχείρησε να δείξει ότι τις συμμερίζεται λέγοντας: «Για την Τουρκία επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές. Γι’ αυτό καλωσορίζω την ιστορική απόφαση των 30 συμμάχων του NATO να προσκαλέσουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία να εισέλθουν στη Συμμαχία, καθώς και το ότι η Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία μπόρεσαν να συμφωνήσουν στη Μαδρίτη μέσω κοινής δήλωσης και πολυμερούς συμφωνίας για το πώς θα αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κάτι που είναι σημαντικό για όλους μας».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: NATOΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

NAVTEX - ΝΟΤΑΜ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

09/02/2026 - 20:51
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

08/02/2026 - 18:33
Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι «οχυρώνεται» το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ισφαχάν – Ετοιμασίες πολέμου;

Lamprey: Το νέο αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο πολλαπλών ρόλων της Lockheed Martin [vid]

Ιράν: «Ανησυχεί» για την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ – Καλεί την Ουάσινγκτον να αντισταθεί σε «καταστροφικές επιρροές»

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση προκαλεί ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Οδησσού

Mitchell Institute: 500 stealth μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη χρειάζονται οι ΗΠΑ για να νικήσουν την Κίνα

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Top News

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυστήριο με τα χαλασμένα μετάλλια, πέφτουν από τις κορδέλες

Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα περιμένουν κοριτσάκι - Οι δημόσιες ευχές από τους γονείς τους

Ιωάννα Τούνη: Νέα παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για ένα φιλί - «Μας είπαν ότι δε σεβόμαστε τη χώρα»

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert