OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το Anadolu λέει ότι οι διασώστες στο Norman Atlantic έσωζαν μόνο Έλληνες και Ιταλούς»!

29/12/2014 - 21:52
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Τουρκάλα διασωθείσα ισχυρίζεται ότι οι διασώστες έσωζαν πρώτα Ιταλούς και Ελληνες- μάλιστα τον ισχυρισμό αυτό κάνει κεντρικό σημείο του ρεπορτάζ του το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu με τον τίτλο «Πρώτα έσωσαν τους δικούς τους πολίτες»!

Την ίδια ώρα – και ενώ όλοι όλοι οι διασωθέντες ήταν τότε μόλις 100-110, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωνε από το Καζακσταν ότι είχαν ήδη διασωθεί 12 Τούρκοι – από τους 53 ή 54 συνολικά!

Συγκεκριμένα το Anadolu γράφει ότι η κ. Aylin Akamac που ήταν από τους Τούρκους επιβάτες, σε δηλώσεις της στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu αξιολόγησε τα όσα βιώθηκαν ως «ένα μεγάλο σκάνδαλο» και ότι, κατά τις εργασίες διάσωσης, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Η κ. Akamac υποστήριξε ότι τα ελληνικά και ιταλικά συνεργεία διάσωσης έσωσαν πρώτα τους δικούς τους πολίτες. Επίσης, είπε ότι οι νεαροί στρατιώτες διεσώθησαν πριν από τις γυναίκες και τα παιδιά και πρόσθεσε »Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν και δεν υπήρχε κύμα, μας είχαν και περιμέναμε. Το σχοινί, που είχαν δέσει στην προσπάθεια να μας τραβήξουν με ρυμουλκό, κόπηκε 3 φορές και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Να μην τύχει ποτέ κάτι τέτοιο σε κανένα»
. Η ίδια είπε ότι στο φέριμποτ υπήρχαν μόνο τρεις διασωστικές λέμβοι και τόνισε «Ήταν σαν την ταινία του Τιτανικού. Την πυρκαγιά την αντελήφθησαν οι επιβάτες και οι πρώτοι που βγήκαν επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους. Εμάς μας κάθισαν κάτω και είχαμε γίνει μούσκεμα μέχρι το γόνατο από τα νερά που έριχναν για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είχαν παγώσει τα πόδια μας. Οι άνθρωποι για να ζεσταθούν αναγκάστηκαν να πλησιάσουν στη φωτιά. Μας είχαν και περιμέναμε επί ώρες. Ο σύζυγός μου είναι ακόμη στο φέριμποτ και ανησυχώ πολύ για την υγεία του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Anadolu, μέχρι την στιγμή που έκανε την ανταπόκρισή του είχαν διασωθεί από το φέριμποτ 289 άτομα, εκ των οποίων οι 3 Τούρκοι, οι 5 Ιταλοί, οι 25 Έλληνες και οι 2 λέγεται ότι είναι Αφγανοί.Επίσης αναφέρει ότι – μέχρι τότε- 49 άτομα οδηγήθηκαν στο λιμάνι στο Πρίντεζι. Λέγεται ότι από τους ευρισκόμενους 53 Τούρκους πολίτες στο φέριμποτ διεσώθησαν μέχρι στιγμής οι 9, εκ των οποίων οι 3 γυναίκες και οι 6 άνδρες.
Ταυτόχρονα το ίδιο πρακτορείο είχε δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσογλου, (στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του από το Καζακστάν) ότι συνολικά 13 Τούρκοι είχαν, μέχρι εκείνη την στιγμή, διασωθεί από το πλοίο Norman Atlantic.

Αλλά και ό έντυπος τουρκικός τύπος δίνει σήμερα ευρεία δημοσιότητα στο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αδριατική, με τίτλους, όπως «24 ώρες κόλασης», «Φρίκη στην περιοδεία της Πρωτοχρονιάς» «3 τραγωδίες την τελευταία Κυριακή του έτους» , «Ημέρα συμφοράς στον κόσμο». Οι εφημερίδες προβάλλουν στις πρώτες σελίδες τα δυστυχήματα που έγιναν στη θάλασσα.


Βούλιαξε και τουρκικό πλοίο στην Ραβένα

Σε όλες τις εφημερίδες τονίζεται επίσης ότι και το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου  Gokbel,της εταιρίας Cetinkaya συγκρούσθηκε στην έξοδο του λιμένα της Ραβένα της Ιταλίας και βυθίστηκε εντός 10 λεπτών Από το 11μελές τουρκικό πλήρωμα οι δυο έχασαν τη ζωή τους, οι 4 αγνοούνται και διεσώθησαν οι 5.

Tags: NORMAN ATLANTICΔΙΑΣΩΣΗΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Related Posts

NAVTEX - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

10/02/2026 - 16:50
NAVTEX - ΝΟΤΑΜ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

09/02/2026 - 20:51
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

08/02/2026 - 18:33

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1959 Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούν για την επίλυση του Κυπριακού

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Top News

Akylas: Δε φανταζόμουν ποτέ πως τα 27 μου θα έμοιαζαν έτσι, το "Ferto" έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μου

Τρεις υπόπτους κατονόμασε o σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας: Από το LinkedIn στην προφυλάκιση - Οι απειλές και ο «Στίβεν Γουέιν»

Άρτα: Εντερική απόφραξη οδήγησε στον θάνατο την 35χρονη μητέρα δύο εβδομάδες αφού γέννησε

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις 100 ημέρες ως πρέσβης: Ανεβάσαμε τη στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert