OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ακυρώθηκε η αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» – 104 παραβιάσεις από drones από την ημέρα του σεισμού

15/02/2023 - 18:29
NOTAM
Share on FacebookShare on Twitter

Ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία κόστισε την ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι τραυματίες και οι εκτοπισμένοι.

Ο σεισμός, ωστόσο, επηρέασε άμεσα και τον τουρκικό στρατό, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει την μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan). H μεγάλη άσκηση, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στα τουρκικά παράλια και στο Αιγαίο με το συνολο του τουρκικού στόλου, είναι χαρακτηριστική της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας στην περιοχή.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, με τη συμμετοχή του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, χιλιάδες στρατιώτες έχουν διαθετεί από την κυβέρνηση Ερντογάν για να βοηθήσουν στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία. Επίσης, πλοία του τουρκικού ΠΝ βρίσκονται στις παράλιες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό και χρησιμοποιούνται ως «πλωτά» νοσοκομεία για την φροντίδα των τραυματιών.

Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται επίσης στις πληγείσες επαρχίες για να επιβλέπουν την κατάσταση ασφαλείας, μετά την αναφορά περιστατικών λεηλασίας και ξυλοδαρμών.

104 παραβιάσεις από την ημέρα του σεισμού

Με την ακύρωση της άσκησης αποφεύχθηκε μία ακόμη αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, την ώρα που οι σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία φαίνεται να περνούν μία από τις πιο «φιλικές» περιόδους. Ωστόσο, η Άγκυρα «δεν χάνει ευκαιρία» να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε θάλασσα και αέρα.

Από την ημέρα που έγιναν οι δύο σεισμοί στην Τουρκία, drones και αεροσκάφη τύπου CN-235 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 104 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Κανένα μαχητικό αεροσκάφος δεν συμμετείχε στις παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, «σημάδι» που δείχνει την μείωση των προκλήσεων από τουρκικής πλευράς.

Την ώρα που ο τουρκικός λαός περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές, η κυβέρνηση Ερντογάν «δεν εγκαταλείπει» την πρακτική της. Αν και η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδειξε ότι οι δύο χώρες διατηρούν επικοινωνία σε επίπεδο υψηλών αξιωματούχων, η αλλαγή στην στάση της Τουρκίας φαίνεται να είναι «προσωρινή» και απόρροια της δύσκολης κατάστασης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Οι προκλητικές αιτιάσεις και η αμφισβήτηση τη ελληνικής κυριαρχίας θα παραμείνουν και αναμένεται να «ξαναέρθουν» στο προσκήνιο, όταν η Τουρκία ξεπεράσει την καταστροφή που κόστιζε τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΑΙΓΑΙΟΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑΝΟΤΑΜΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert