Τουρκικός Τύπος: «Eλπίδα το λιμάνι της Χάϊφας»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη η Χάϊφα έγινε η ελπίδα των μεταφορέων» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « οι μεταφορείς που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν προϊόντα στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου στη Συρία ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια πλοίων για τη μεταφορά φορτηγών προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής μέσω του λιμανιού της Χάϊφας».

«Ακόμη και αν τον αποφυλακίσουν δεν θα φύγει» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει τη συνέντευξη του προέδρου του φιλο-κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχατίν Ντεμίρτας ο οποίος τονίζει πως «ο ίδιος ο Οτζαλάν μου είπε πως ακόμη και σε περίπτωση αποφυλάκισης του δεν θα βγει αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες της δημοκρατίας της Τουρκίας».

«Ρωσικη εκδίκηση» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «οι Ρώσοι έχασαν 23 δισεκατομμύρια δολάρια με την απόφαση της Μέρκελ για την Κύπρο. Η γυμνή φωτογραφία της Μέρκελ πιθανότατα διέρρευσε από την ίδια τη Ρωσία που ήθελε να την εκδικηθεί.