OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών για ΝΙΜΙΤΣ

31/05/2011 - 06:09
Share on FacebookShare on Twitter

Έχει προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 3943/2011,  όπου στο άρθρο 43 αυτού (εδάφια 9 και 10) το μεν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει την μισθοδοσία του πολιτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ, το δε Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των πολιτών Ιατρών καθώς και των ειδικευομένων στην προσπάθεια, όπως παρουσιάσθηκε, να απαλλάξουν το ΝΙΜΤΣ από τα συνεχόμενα και υπερβολικά χρέη.

Στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 43 αναφέρεται ότι το ΝΙΜΤΣ » Συμμετέχει στο σύστημα εφημερίας μέσω Ε.Κ.Α.Β. σε καθημερινή βάση διαθέτοντας περίπου εκατό (100) κλίνες έναντι των τετρακοσίων (400) συνολικά και επιβαρύνεται με το κόστος νοσηλείας των διακομιζόμενων με το Ε.Κ.Α.Β. περιστατικών, τα οποία είτε διαθέτουν ασφάλιση Κοινωνικής Πρόνοιας είτε είναι ανασφάλιστα.

«Τα αποτελέσματα αυτού του νόμου είναι σαφές ότι οδηγούν σε σχεδόν «ολοκληρωτική» παράδοση του ΝΙΜΤΣ σε άλλα χέρια, μακράν από αυτά των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δε στρατιωτική αποστολή του από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό , εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε και την προτεινόμενη νέα διοικητική του υπαγωγή υπό το Λαϊκό Νοσοκομείο , στα πλαίσια της πρότασης για συγχώνευση των Νοσοκομείων της Αττικής που ανακοίνωσε ο καθηγητής  κος Λυκούργος  Λιαρόπουλος .

Από την πρόταση του κου Λιαρόπουλου φαίνεται ότι το ΝΙΜΤΣ συγχωνεύεται , υπό ενιαία διοίκηση , με το Αρεταίειο , το Αλεξάνδρα, το  Ευγενίδειο,  το  Ιπποκράτειο και το  Αιγινήτειο. Την ενιαία αυτή διοίκηση θα ασκεί το Λαϊκό Νοσοκομείο.   

Τα ερωτήματα που εγείρονται από μια τέτοια πρόταση είναι πολλά και βασανιστικά. Μερικά από αυτά διατύπωσε ήδη ο Γεν. Γραμματέας της Α.Κί.Σ  Αντγος κος Καστραντάς σε  επιστολή που απέστειλε σε αρκετούς φορείς Στρατιωτικών αλλά και σε αρκετούς μεμονωμένους συναδέλφους.

Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι ο Γεν. Διευθυντής του ΝΙΜΤΣ κος Τέγος,  μετά την ανάρτηση της σχετικής επιστολής στο διαδίκτυο,  ευαισθητοποιούμενος, προς τιμήν του,  επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά, με δική του πρωτοβουλία, με τον κ. Καστραντά και ειλικρινώς του δήλωσε ότι «ουδέν γνωρίζει ή γνώριζε»  για τα διαλαμβανόμενα σχετικά με το Νοσοκομείο του οποίου προΐσταται.

Ουδείς σήκωσε το τηλέφωνο για να ενημερώσει τον άνθρωπο που προΐσταται του ΝΙΜΤΣ. Ουδείς, υποθέτω,  εκ των επισήμων φορέων που εκπροσωπούν τα στελέχη του ΣΞ κλήθηκε για να εκφράσει την άποψή του.

Αν αυτό δεν είναι τακτική απαξίωσης  και προσβολής του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας , τότε τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι παραβίαση των Δημοκρατικών μας Αρχών , το να παίρνεις αποφάσεις και να μην ενημερώνεις αυτούς που τόσα χρόνια συντηρούν από το υστέρημά τους το ΝΙΜΤΣ, τότε τι είναι;

Οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ , οι οικονομικοί αιμοδότες δηλαδή,  μαθαίνουν για την τύχη των εισφορών τους κατόπιν εορτής και χωρίς τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται

.Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι ότι για μια ακόμη φορά όλες οι αποφάσεις για μας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ε.ε και ε.α λαμβάνονται ερήμην μας και εν αγνοία μας.

Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι «δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν μαζί μας»  ή  ότι «αυτοί ότι και να τους κάνουμε δεν αντιδρούν».

Η Α.Κί.Σ  πιστή στους σκοπούς και τους στόχους του καταστατικού της καλεί όλους τους φορείς στρατιωτικών να συνεγερθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Η ίδια ως ανεξάρτητος φορέας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να παρέμβει και να ανασχέσει τις όποιες σε βάρος μας εξελίξεις.

Η Α.Κί.Σ  προτείνει στην ΕΑΑΣ,  αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα και με την ανάληψη των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος ΔΣ, να προκαλέσει μια ευρεία σύσκεψη , με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων , προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα του ΝΙΜΤΣ σε όλη του την έκταση και να αναληφθούν κοινές δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. 

 Για την Α.Κί.Σ                           .

Ο Πρόεδρος της Προσωρινής ΔΕ          .
Ανχης ε.α  Χρήστος Γ. Χρηστίδης    

 
Tags: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Σμήναρχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

08/02/2026 - 15:35
Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

08/02/2026 - 13:18
Rafale
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

08/02/2026 - 09:44

Διαβάστε Επίσης

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε δυτική Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο τα περισσότερα φαινόμενα

Στράτος Τζώρτζογλου: «Δεν έχω πει ποτέ ότι χωρίσαμε με τη Σοφία Μαριόλα»

Νίκος Κοκλώνης για Κατερίνα Καινούργιου: Η χαρά μου για το παιδάκι που περιμένει νικάει τα πάντα

Η Άννα Βίσση στηρίζει τον D3lta για τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Είναι καταπληκτικός καλλιτέχνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert