Για στρατιωτικούς-ασκητές γράφει ο ναύαρχος Λυμπέρης.Τον πρόλαβε η κυβέρνηση.

Ο ναύαρχος Λυμπέρης, ο Α/ΓΕΕΘΑ που χειρίστηκε τη κρίση των Ιμίων,έχει αποσυρθεί εδώ και κάμποσα χρόνια στο χωριό του στη Παλαιοπαναγιά Θηβών.

Πριν εγκαταλείψει τη πρωτεύουσα είχε εκδώσει το βιβλίο σχετικά με τα Ίμια ,όπου εξέφραζε τις θέσεις του και επέρριπτε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία -κυρίως στον Σημίτη και τον Πάγκαλο- για την ατυχή κατάληξη του χειρισμού της κρίσης.

Ο Χ.Λυμπέρης ήταν γνωστός για την επιμονή του στην πειθαρχία ,εθεωρείτο σκληρός αξιωματικός και πολλοί τον κατηγορούσαν ότι είχε εμμονή με τη θρησκεία.

Τώρα ο ναύαρχος Λυμπέρης εκδίδει ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Ο Δρόμος των Στρατιωτικών”. Στον υπότιτλο αναφέρει τι πρέπει να έχει ένας αξιωματικός -κατά τη γνώμη του- για να προχωρήσει και να μπορέσει να ηγηθεί:
•Ασκητικό πνεύμα
•Φιλοπατρία
•Δικαιοσύνη
•Γνώση.
Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου του ,ο ναύαρχος υποστηρίζει ότι επιχειρεί να αναδείξει “κοινούς τόπους μεταξύ ασκητικού και στρατιωτικού βίου και να επισημάνω την αναγκαιότητα ασκητικού πνεύματος μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Ναύαρχε,μάλλον σε πρόλαβε η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Με τις περικοπές που έκανε και αυτές που ετοιμάζεται να κάνει οι στρατιωτικοί είτε συμφωνούν μαζί σου ,είτε όχι ασκητικά θα πρέπει να ζήσουν.