«Γράμμα» από στρατιωτικό της Ισπανίας.»Χειροτερεύουν κι εδώ τα πράγματα»

Έτσι ξεκινά ένα σημείωμα που στάλθηκε από τον Miguel Lopez, επικεφαλή των Διεθνών Σχέσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Ισπανών Στρατιωτικών (AUME),προς τον ΣΥΣΜΕΔ.

Δεν είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία των ελλειμμάτων, της ανεργίας, του χρέους, κ.λπ., αλλά τα δικαιώματα που καθορίζονται για τους εργαζομένους γενικά και, ιδίως, η απώλεια των δικαιωμάτων για τους δημόσιους λειτουργούς, υπαλλήλους και στρατιωτικούς. Η κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην πληρώσει το δέκατοτρίτο μισθό για όλους τους υπαλλήλους της κυβέρνησης, που σημαίνει μείωση μισθών 7%. Έχει προγραμματιστεί επίσης για τον επόμενο χρόνο, η κατάργηση του επιδόματος παραγωγικότητας, μια άλλη σημαντική μείωση που επηρεάζει την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών).

Φυσικά, έχει κινητοποιηθεί ο AUME. Μιλώντας σχεδόν κάθε μέρα μέσα από δελτία τύπου, ομάδες πίεσης και επαφών με τους βουλευτές. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνει όλα τα στρατιωτικά μέλη που ανήκουν στο AUME, αλλά και αυτά που δεν είναι ακόμα γραμμένα στο σύνδεσμο, να συμμετάσχουν στις μαζικές διαδηλώσεις μαζί με τους άλλους υπαλλήλους που έχουν ιδρύσει «το Σύμφωνο Συμβίωσης των πολιτών».

Μια μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη το βράδυ στο Κοινοβούλιο.

Είμαστε πολίτες ή πολίτες με στολή (στρατιώτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), συνασπιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, των μισθών και των συντάξεών μας.

Ταυτόχρονα, ο AUME προωθεί προτάσεις για περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των στρατιωτικών δαπανών, της χρήσης και της κατάχρησης κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων, της οργάνωσης επετείων, τον περιορισμό από «επίσημα» επαγγελματικά γεύματα, τον περιορισμό της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, κ.λπ., για να εξοικονομηθούν χρήματα αντί της μείωσης των μισθών.