Μήνυμα από τους Ισπανούς στρατιωτικούς στους Έλληνες. «Να ενώσουμε δυνάμεις»

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους Ισπανούς στρατιωτικούς οι οποίοι προτείνουν κοινή δράση σ΄ όλους τους στρατιωτικούς του νότου της Ευρώπης,για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της κρίσης. Τα όσα αναφέρει ο Ισπανός στρατιωτικός που υπογράφει το μήνυμα αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι κοινό και εξίσου σοβαρό και μεγάλο.

Όλο το μήνυμα των Ισπανών:

Αγαπητοί συνάδελφοι στο χώρο της Μεσογείου,
Αυτή η δημοσιονομική κρίση, οικονομική και κοινωνική, αναδύεται, με ισχυρό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Οι πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις μας, όχι μόνο μας οδήγησαν σε σημαντική απώλεια των εισοδημάτων μας και κατά συνέπεια μείωση της αγοραστικής δύναμης, αλλά περισσότερο, δυστυχώς, σε μια εξωφρενική αφαίρεση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Είμαστε ενώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις εύρυθμες συνθήκες εργασίας όλων των στρατιωτικών, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Θα πρέπει ακόμα να αντιδράσουμε σε αλληλεγγύη με τους λαούς που ανήκουμε. Εμείς, ως εκπρόσωποι των αντίστοιχων οργανώσεών μας, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πούμε στους ηγέτες μας, ότι η κοινότητά των Ενόπλων Δυνάμεων είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τους μισθούς, τις συντάξεις και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν είναι δίκαιο να ζητούν από τους δημόσιους υπαλλήλους να πληρώσουν για τα λάθη των πολιτικών μας. Δεν είναι δίκαιο να ζητούν από το στρατιωτικό προσωπικό να πληρώσει για τις βλαβερές συνέπειες των δημοσίων πολιτικών επιλογών τους. Δεν είναι δίκαιο να ζητούν θυσίες από τις οικογένειές μας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, αντί να βλάπτουν τη μεσαία τάξη.

Παίρνουμε το θάρρος να κάνουμε αυτές τις καταγγελίες, εν μέσω των θερινών διακοπών, και να ζητήσουμε ευγενικά τη συνεργασία σας. Συμπυκνώνουμε, γενικώς, σε μια λίστα τις καταργήσεις, τους περιορισμούς και τις μειώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα ή σχεδιάζονται να επιβληθούν στην Ισπανία και οι οποίες σύντομα θα πρέπει να επιβληθούν και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και στους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, από τις κυβερνήσεις των χωρών σας. Για παράδειγμα:
– Μείωση των μισθών, συντάξεων και των επιδομάτων
– Μείωση της ετήσιας άδειας
– Μείωση / κατάργηση των αδειών – αναρρωτικών, σπουδαστικών, γονικών – κατάργηση φύλλων πορείας, κ.λπ.
– Κατάργηση μισθολογικών προαγωγών
– Απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων
– Άλλες μειώσεις, καταργήσεις, απώλειες …

Στόχος μας είναι, εξ ονόματος της Ισπανικής Στρατιωτικής Ένωσης (AUME), να ενώσουμε τη διαμαρτυρία μας σ’ ένα κοινό έγγραφο / μανιφέστο που θα υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές, που θα καθορίσουμε συλλογικά, π.χ. ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή άλλο πρόσωπο ή θεσμός, το αργότερο έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση θα γίνει στο όνομα του FORO MEDITERRANEO OF MILITARY ASSOCIATIONS (FMMA), ως μέρος της περιφερειακής EUROMIL, σε αυτή τη συγκυρία κατά την οποία, εκδηλώσεις και δράσεις των πολιτών προγραμματίζονται και λαμβάνουν μέρος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μόλις οι απαντήσεις σας ληφθούν, ένα σχέδιο του παρόντος εγγράφου θα παρουσιαστεί σε όλους εσάς για την έγκριση του.

Για να ενισχυθεί η νομιμότητα αυτής της παρουσίασης, θα εκτιμηθεί πολύ, αν ένας εκπρόσωπος του συλλόγου σας έρθει στη Μαδρίτη, σε μια ημερομηνία που θα καθοριστεί.
Η άμεση αντίδραση και η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική.
Με τις θερμότερες ευχές μου.
Miguel López
Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, της
(Aume) – Associazione Militari Spagnoli Tel. +34 618 654 899
E-mail: internacional@aume.org