OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Νέα λεηλασία κατά των στρατιωτικών το νέο μισθολόγιο».’Αρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ.

06/06/2011 - 16:13
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης  (ΣΔΓ)
Πρόεδρος Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων

Ως «από μηχανής θεός» θα εφαρμοστεί – επιβληθεί το νέο μισθολόγιο από μέρα σε μέρα, με όποια μορφή και εάν αυτό αποφασιστεί (ενιαίο ή ειδικό κλαδικό) από τους έχοντες την εξουσία, για τους Έλληνες στρατιωτικούς, πιθανώς λεηλατώντας περαιτέρω (αναμένεται να δούμε μόνο το βαθμό) το εξαιρετικά μειωμένο και υπολειπόμενο (σε σχέση με το παραγόμενο έργο) δραματικά έναντι των λοιπών εργαζομένων εισόδημά τους, όπως άλλωστε φέρεται να έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2011.

Εμπιστοσύνη πλέον δεν υπάρχει. Σε κανένα Στρατόπεδο, Ναύσταθμο ή Πτέρυγα δεν υπάρχει στρατιωτικός που να πιστεύει ότι το ζωνάρι που έσφιξε, έρχεται πλέον η ημέρα να το χαλαρώσει. Χρόνια τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί σφίγγουν αόκνως το ζωνάρι τους, γιατί η αγάπη για την Πατρίδα τους και το λειτούργημα που επέλεξαν να υπηρετήσουν υπερσκέλισε την οποιαδήποτε καλόπιστη θυσία τους.

Παρέδωσαν αμαχητί τα δικαιώματά τους στο όνομα του δημόσιου καλού, όταν σε πλείστες των περιπτώσεων το καλό αυτό συγκρούστηκε με τα οικογενειακά/προσωπικά συμφέροντά τους, αλλά και πρακτικά (όπως τελευταία αποδεικνύεται) μεταστράφηκε σε δυνάστης του Ελληνικού λαού (μεταξύ του οποίου και οι ίδιοι), ως προσωπικό καλό των «ολίγων» για ίδιο όφελος.

Ανταπόκριση δεν βρήκαν και πιστεύεται ότι θα εξακολουθούν να μην βρίσκουν. Μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά με βουλοκέρι. Το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα καταδυναστεύτηκε και αλλοιώθηκε βάναυσα, παρερμηνεύοντας το έργο και την αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βουλιάζοντας τους Έλληνες στρατιωτικούς, εσαεί στην απλήρωτη «για το δημόσιο συμφέρον» καταναγκαστική αδήλωτη εργασία, χωρίς φωνή αντίδρασης. Συγκεκριμένες (ειδικές) κατηγορίες στρατιωτικών τιμωρούνται για αυτό που επέλεξαν και αγάπησαν να γίνουν.

Συζητήθηκαν, απάντησε ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή, δια μακρόν τα σχετικά άρθρα του νόμου (συνταξιοδοτικού) και δεν εκφράστηκαν αντίθετες απόψεις στη διεργασία που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου σε διαβούλευση που έγινε με τα Γενικά Επιτελεία. Μα υπήρχαν δεκάδες αντίθετες απόψεις που αρθρώθηκαν από εκατοντάδες Έλληνες στρατιωτικούς με κραυγές, μάλιστα αγωνίας, απόγνωσης και αγανάκτησης. Εάν δεν θες να ακούσεις είναι προφανές ότι εγώ θα σφυρίζω με χαρά και θα τραγουδάω και εσύ θα ακούς ύβρεις και αλαλαγμούς.

Δρομολογείται συγχώνευση του Μετοχικών Ταμείων και, όπως ο ίδιος ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απάντησε, ωσαύτως, σε άλλη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, επικουροποίηση αυτών για εξυγίανσή τους.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί φωνάζουν και διαλαλούν, με κάθε τόνο, αρμόζουσα ένταση και ύψος της φωνής τους, ότι τα Μετοχικά Ταμεία είναι οι εισφορές τους και όχι εισφορές του εργοδότη τους. Είναι δικά τους χρήματα τα οποία, πιέστηκαν και εξακολουθούν νομιμοφανέστατα να πιέζονται να καταβάλλουν ως «μετοχική σχέση», προκειμένου, όπως αποδείχθηκε να τα «χάσουν» ή έστω και να καθυστερείται για πολλά χρόνια (ίσως και μέχρι το θάνατο) η επιστροφή τους, τόσο στους ιδίους όσο και στα τέκνα τους (βλέπετε βοήθημα επαγγελματικής αυτοτέλειας). Μα δεν θα ήταν καλύτερα να τα έτρωγαν μόνοι τους σε διασκέδαση ή όπως αλλιώς επέλεγαν, όπως κάνουν χιλιάδες άλλοι Έλληνες πολίτες; Παρακολουθούν, λοιπόν, οι Έλληνες στρατιωτικοί άφωνοι τις εξελίξεις επαφιόμενοι στην καλή θέληση «κάποιων», που ενδεχομένως δεν θα συγκρουστούν (οι εξελίξεις) με τα «όποια» συμφέροντά τους.

Τι θα αλλάξει λοιπόν τώρα με το μισθολόγιο; Ποια θα είναι η διαβούλευση και σε ποιο ποσοστό θα ληφθεί η (ποια άραγε;) φωνή των Ελλήνων στρατιωτικών; Η όποια προσπάθεια συλλογικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών βάλλεται λυσσαλέα, ενώ η οποιαδήποτε δικαστική εξέλιξη και διεκδίκηση, όπως όλα συμβαίνουν στη Χώρα μας, «τραβάει χρόνια».
 

 
Tags: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Tiger Meet
ΓΕΑ

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

11/05/2026 - 20:10
αμφίβιοι καταδρομείς
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

11/05/2026 - 05:07

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert