Ο …αντιμιλιταριστής Μπεγλίτης.

 Πως αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί την επιλογή του Πάνου Μπεγλίτη για τη θέση του ΥΕΘΑ; Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει και ασυγκράτητος ενθουσιασμός! Ο Πάνος Μπεγλίτης από την αρχή της θητείας του στο ΥΕΘΑ ,αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που έθιξαν κεκτημένα των στρατιωτικών. Το πιο άσχημο ήταν ότι αυτό έγινε χωρίς πρώτα η κυβέρνηση να έχει αγγίξει καν τα πραγματικά «ρετιρέ» της ελληνικής κοινωνίας, για τα οποία εξακολουθούμε να ακούμε χωρίς όμως και να βλέπουμε να γίνεται τίποτα. 

Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ με μισθούς χιλιάδων ευρώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια,όταν οι στρατιωτικοί εδώ και 19 μήνες έχουν χάσει σχεδόν το 30 % του εισοδήματός τους. Λογικό λοιπόν είναι να έχουν «κολλήσει» τη ταμπέλα …του αντιμιλιταριστή στον Μπεγλίτη. 

Δεν είναι έτσι,αλλά τώρα που ανέλαβε ΥΕΘΑ ,θα πρέπει και να το δείξει. Ο Μπεγλίτης δεν θέλει να είναι απέναντι στους στρατιωτικούς και είναι βέβαιο ότι δεν είναι αντιμιλιταριστής. Πως θα μπορούσε όταν έχει για διευθυντή έναν από τους πιο «σκληρούς» τεθωρακισμένους που πέρασαν από τις ΕΔ,τον Ν.Τόσκα και συμβούλους αξιωματικούς που δεν μπορείς να τους πεις…light. 

Βέβαια θα πρέπει να …το δουλέψει το θέμα και να αποδείξει στους στρατιωτικούς ότι είναι μαζί τους,για να τους πείσει να είναι κι αυτοί αό κοντά στη προσπάθεια συμμαζέματος του στρατεύματος που πρέπει να γίνει πάση θυσία.