ΒΙΝΤΕΟ: Οι «ψευτοπατριώτες», ο ρατσισμός και η μεγάλη ζημιά που κάνουν στην Ελλάδα

Η ρατσιστική βία στην Ελλάδα αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις που πλέον προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Προβλήματα που θα τα βρούμε σύντομα μπροστά μας εξαιτίας ανόητων που πουλάνε δήθεν “πατριωτισμό” και την ίδια στιγμή κυριολεκτικά καταστρέφουν ότι προσπαθεί να “χτίσει” η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Το παράδειγμα της Αιγύπτου είναι χαρακτηριστικό. Οι διαμαρτυρίες Αιγυπτίων για τα κρούσματα βίας εναντίον συμπατριωτών τους που ζουν στην χώρα μας είναι συνεχείς και το κλίμα αυτό επιβαρύνεται από μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, που δίνουν μεγάλες διαστάσεις σε τέτοια περιστατικά.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι εκπομπές που έχει κάνει στην αιγυπτιακή τηλεόραση ο δημοσιογράφος Wael El Ebrashy , ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και μίλησε με πάρα πολλούς συμπατριώτες του που διαμαρτύρονται για τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχονται.Δείτε στο τέλος του κειμένου το ρεπορτάζ του.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι στην Αίγυπτο ζουν Έλληνες. Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος. Και οι κίνδυνοι που διατρέχουν από την αφύπνιση ακραίων κύκλων που και στην Αίγυπτο …μεγαλουργούν, είναι αυτονόητος.

Η άλλη σοβαρή διάσταση είναι ότι με την Αίγυπτο οι σχέσεις μας πρέπει να αγγίξουν την…τελειότητα, για να μπορέσουμε να “σπάσουμε” το κοινό μέτωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία μαζί της για το θέμα της ΑΟΖ. Είναι σαφές ότι με το κλίμα ρατσισμού να διογκώνεται στην Ελλάδα και κατά των Αιγυπτίων “προκοπή δεν βλέπουμε” σ΄ αυτό τον τομέα.

Μπορεί πολιτικοί χώροι να μαζεύουν “ψηφαλάκια” με ψευτοπαλλικαρισμούς και τις απειλές στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι που την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν για την “ελληνολατρεία” τους και τον “εθνικισμό” τους. Μόνο που τα αποτελέσματα αυτού που οι ίδιοι θεωρούν “πολιτική” θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. Είναι προφανές ότι τους είναι αδιάφορο

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όμως για την κυβέρνηση η οποία πλέον φλερτάρει ανοιχτά μ΄ αυτούς τους χώρους και από το επίπεδο της “ανοχής” , δείχνει έτοιμη να περάσει στο επίπεδο της “αποδοχής” τέτοιων φαινομένων!

Δείτε ποια εικόνα μεταδίδουν για την Ελλάδα τα ΜΜΕ της Αιγύπτου. Οι «ψευτοπαλλικαράδες» μπορούν προφανώς να είναι «εθνικά υπερήφανοι».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα κείμενο του Μάνου Χατζιδάκη για το νεοναζισμό.Προφητικό

Ο ρατσισμός είναι η μαγιά της Ελλάδας.Άποψη από Τουρκία.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Από τη στρατιωτική στη θρησκευτική δικτατορία;