OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΑΑΣ: Αντιδρά στην εκκένωση ορόφων του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού – Ζητά συνάντηση με τον ΥΕΘΑ

20/03/2024 - 17:46
ΕΑΑΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό ζητά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) «με αφορμή την εντολή του κ. ΥΦΕΘΑ προς το Μετοχικό Ταμείου Στρατού όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν σε άμεση διαθεσιμότητα το ισόγειο και ο ημιώροφος του επί της οδού Κολοκοτρώνη 13, ιδιόκτητου κτιρίου του ΜΤΣ, σε υπό ίδρυση ΑΕ, που θα εποπτεύεται από το ΥΠΕΘΑ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή της ΕΑΑΣ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «υπάρχει εντολή εκκένωσης του ημιορόφου και του ισογείου του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού προκειμένου οι χώροι αυτοί να χρησιμεύσουν για τη στέγαση μιας υπό ίδρυση εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας Ανάπτυξης και Καινοτομίας». Η ενέργεια είναι κατά την μάλλον αληθεύουσα εκτίμηση, παράνομη και καταχρηστική».

«Ως Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και λειτουργώντας πάντα στο πλαίσιο της Δημοκρατικής νομιμότητας και του κοινωνικού διαλόγου, θεωρούμε ότι η άποψη μας ως άμεσα εμπλεκόμενου φορέα, από την πιθανή απώλεια δικαιούμενων εσόδων, έχει βαρύνουσα σημασία, όταν μάλιστα πρόκειται για τη διαχείριση της περιουσίας μας», αναφέρεται σχετικά στις επιστολές της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Εξώδικο στο ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Παράλληλα, η ΕΑΑΣ έχει αποστείλει εξώδικο προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, «με το οποίο δηλώνουμε ότι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα, σε περίπτωση που από ενέργειες ή αποφάσεις τους ζημιωθεί το ΜΤΣ και κατ’ επέκταση οι μερισματούχοι και μέλη της ΕΑΑΣ».

«Συντρέχει επιτακτική ανάγκη να θέσουμε τα μέλη του δ.σ. ενώπιον των ευθυνών τους και να υπενθυμίσουμε ότι η διάθεση και εν γένει εκμίσθωση των ακινήτων όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει δωρεάν, αλλά ακόμα παραπέρα πρεπει να ειναι επικερδής για το ΜΤΣ και να διέπεται από το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέτει το ΠΔ 75/1979 το οποίο προβλέπει στη διάταξη του άρθρου 38 την εκμίσθωση κατόπιν διενέργειας δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Πολύ λίγο χρειάζεται να τονιστεί ότι τα μέλη της ΕΑΑΣ ως μερισματούχοι του ΜΤΣ, σε περίπτωση παραβίασης του ρυθμιστικού πλαισίου που καθορίζει ότι «το διοικητικό συμβούλιο του ΜΤΣ αποφασίζει επί παντός ζητήματος αφορώντος την παραγωγικήν διάθεσιν της περιουσίας του» θα υποστούν αναίτια σημαντική υλική ζημιά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΑΑΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert