Εδώ δεν πληρώσαμε τους στρατιωτικούς Χριστούγεννα – Δείτε τι γίνεται αλλού σε βίντεο

Ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και ειδικά οι κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών αντιμετωπίζουν τους στρατιωτικούς άνετα χαρακτηρίζεται απαξιωματικός. Τα μεγάλα λόγια στις παρελάσεις και στις ασκήσεις είναι τυπικά και τα παίρνει ο αέρας. Οι πράξεις δείχνουν την αλήθεια. Και αυτή δυσαρεστεί τους στρατιωτικούς .

Δεν είναι η άδεια τσέπη μόνο. Είναι ότι κανείς ,ούτε ένας δεν σκέφτεται ότι αυτοί “οι φρουροί του Έθνους”, οι άνθρωποι που αποτελούν την ασπίδα της χώρας πέρασαν Χριστούγεννα μαύρα, τρέχοντας στα ATM το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων! Αυτή η αδιαφορία είναι που “τσακίζει” τα νεύρα και την ψυχολογία των στρατιωτικών.

Το βίντεο το εντοπίσαμε στο επίσημο κανάλι του Πενταγώνου. Ναι είναι μια εκδήλωση προβολής της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ της Μισέλ Ομπάμα. Ωστόσο ακόμη κι έτσι επέλεξε τα μέλη οικογενειών στρατιωτικών για να δουν πρώτοι απ΄ όλους τους Αμερικανούς τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου. Όσο “στημένο” και να φαίνεται ,επέλεξε τις οικογένειες των στρατιωτικών . Και αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η ίδια ή έστω οι “image makers”, ξέρουν , έχουν καταλάβει και αποδεχτεί το ρόλο των στρατιωτικών .

Άλλο οι ΗΠΑ άλλο η Ελλάδα θα πουν πολλοί. Νομίζουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει σημασία ότι η μία είναι υπερδύναμη και η άλλη μια χώρα των Βαλκανίων. Πρόκειται για απλή λογική κάθε σοβαρού κράτους που σέβεται τον εαυτό του. Και δεν κοστίζει και τίποτα.

Δείτε λοιπόν την Μισέλ να μιλά στα μέλη των οικγενειών στρατιωτικών που κλήθηκαν στο Λευκό Οίκο να δουν τα στολίδια του! Και έχει σημασία και τι τους είπε.