Είδηση! Στρατιώτης γράφει καλά λόγια για την μονάδα του!

Συνήθως οι στρατιώτες γκρινιάζουν και παραπονούνται για την μονάδα τους ακόμη κι αν αυτή είναι στην Αθήνα. Βρήκαμε έναν που την εξυμνεί. Κι αυτό είναι είδηση.

Του Λάζου Μαντικού

Θα ειναι ίσως απο τις σπάνιες φορές που γίνεται αναφορά σε καποια στρατόπεδα, ειδικά σε Λοχους Στρατηγειων.

Υπηρέτησα εκει και το έχω σαν μια γλυκιά ανάμνηση… Κάποιοι επίσης το έχουν ως συνήθεια πλέον, οπως η κα. Λιτσα της οποίας το μπαλκόνι κοιτάει το ωραίο περιποιημένο προαύλιο της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, την λεγόμενη οπως λένε σε συντομία ΑΣΔΥΣ.

«Κάθε ημερα ακούω το εμβατήριο της έπαρσης και υποστολης της σημαίας. Δεν σας κρύβω ότι πλέον εχει γίνει συνήθεια αυτο στην καθημερινότητα μου. Πολλές φορές χωρίς να κοιτάξω το ρολόι καταλαβαίνω την ώρα! Οσο περίεργο και να σας φαίνεται, μας αρέσει που υπάρχει η ΑΣΔΥΣ εδω στο Γουδι. Νιώθουμε ασφάλεια!»

Ο Λόχος στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ αποτελεί στρατοπεδο που οι οπλίτες του ευνοούνται αρκετά στη θητεία τους. Εκτός του ότι ειναι μεσα στην Αθηνα, οι υπηρεσίες ειναι ετσι διαμορφωμένες απο τον Διοικητή του λόχου ώστε ολοι οι οπλίτες να έχουν εξόδους. Σπάνια οι οπλίτες του λόχου στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ αντιμετωπίζουν τις λεγόμενες εμπλοκές.

Μην ξεχνάμε ότι για να βγει ενα καλο προγραμμα, πρέπει να υπάρχει καλή οργάνωση. Αυτο οφείλεται στον διοικητή του λοχου που προσπαθεί με κάθε τροπο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των υπηρεσιών που κάνουν οι οπλίτες.

Η καλή εικόνα ενός στρατοπέδου δεν ειναι δεδομένη… Κερδίζεται καθημερινά και αποτελεί ομαδικό αποτέλεσμα. Σε αυτο το ομαδικό αποτέλεσμα λοιπόν οφείλεται η άψογη εικόνα του στρατηγειου! Χώροι καθαροί και οπως λέμε με τον όρο του στρατού επιθεωρησιμοι.

Ο Λοχος Στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ καθημερινά συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του Στρατηγειου, ενώ στελεχωνει με στρατιώτες-γραφεις τα γραφεία των διάφορων τμημάτων του στρατηγειου.

Οι στρατιώτες εκει όμως δεν εκτελουν μόνο χρέη γραφεα… Ειναι οι σκοποί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού! Προστατεύουν το στρατηγείο σαν «κόρη οφθαλμού».

Άλλωστε σύμφωνα με την αποστολή των οπλιτων που υπηρετούν τη θητεία τους στο Λοχο στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ…

«Αποστολή του Λοχου Στρατηγειου, ειναι η εξασφάλιση ευκολιων, διοικητικής μέριμνας και τοπικής ασφαλειας του στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ».